• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

İbrahim Tatlıses, Darüşşafaka Cemiyeti'ne ait Merkez'de tedavi görüyor

İbrahim Tatlıses, Darüşşafaka Cemiyeti'ne ait Merkez'de tedavi görüyor
İbrahim Tatlıses’in tedavisi 148 yıldır bağışlarla ayakta kalan Darüşşafaka Cemiyeti’nin Ömran ve Yahya Hamuluoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde devam edecek.

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in tedavisine devam edeceği Darüşşafaka Ömran ve Yahya Hamuluoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, 1863’ten bu yana babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli ve başarılı çocukların kolej seviyesinde eğitim almalarına olanak tanıyan Darüşşafaka Cemiyeti tarafından 2005 yılında kuruldu ve halen Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri iş birliğiyle işletiliyor.

Darüşşafaka Rezidansları’nda yaşamayı seçerek Darüşşafaka’nın eğitimde fırsat eşitliği misyonuna destek veren bağışçıların en iyi koşullarda tedavi olanağı yaratmak amacıyla kurulan Merkez’den rezidans bağışçıları ihtiyaç duydukları her an ücretsiz yararlanabiliyor.

30 yatak kapasitesi bulunan ve 24 saat yatarak tedavi olanağı sunan Darüşşafaka Ömran ve Yahya Hamuluoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, sadece Türkiye’nin değil dünyanın sayılı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri arasında yer alıyor. Ender bulanan cihaz donanımına sahip Merkez’deki ileri teknolojili tedavi olanakları bağışçıların yanı sıra tüm ihtiyaç sahiplerine de sunuluyor.

Merkez’de spinal kord (omurilik hasarı) bağlı gelişen felçli hastalar için dünyada 19 örneği olan “Lokomat” cihazının kullanılıyor ve felçli, yürüme problemli hastalar ile denge ve koordinasyon problemli hastaların yeniden yürümeyi öğrenmeleri sağlanabiliyor. Hastaların tedavi süreci sonrası taburcu edilmeden önce ev ve çevre yaşantılarına uyum sağlayabilmeleri için ”Hayata Dönüş Ünitesi”nde tek başına yaşam becerisinin kazandırılıyor. Kas ve eklem sistemlerine ağrısız çözüm olarak Hidroterapi bölümünde Elektro Kombine Banyo, Kelebek Banyo, Dört Hücre Banyo ve hidro masaj özellikli dünyanın 80'inci “ARJO Axona” tedavi havuzuna sahip Merkezde; bel, boyun, omuz, diz gibi ayakta tedaviler de yapılıyor.

Türkiye’nin en gelişmiş fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi konumundaki Merkez’de spinal kord yaralanmaları, kafa travmaları, inme sonucu oluşan felç (stroke), MS (multipl skleroz), Parkinson ve diğer nörolojik problemler, romatolojik tedaviler, ameliyat öncesi ve sonrası tüm ortopedik rehabilitasyonlar ile spor rehabilitasyonları, uzman hekimler ve fizyoterapist ekipleri tarafından tedavi ediliyor.

Kurulduğu günden bu yana sayısız hastayı yeniden hayata döndüren Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, geçtiğimiz sene trafik kazası neticesinde ağır yaralanan Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi takımlarından Ceyhan Belediyesi sporcusu Seda Tekindağ’ın tedavisini de gerçekleştirmişti.

LOKOMAT (robot sürüşlü yürüme) cihazı; inme ve omurilik yaralanmasına bağlı felçli hastalarda, ortopedik problemler ve travmatik beyin hasarlarında kullanılmaktadır. Cihaz hastaların vücut ağırlıklarını alarak robot sürüşlü yürüme sistemi ile tedavi eden ve dünyada sadece 200 örneği bulunan bir sistemdir.

ARJO TEDAVİ HAVUZU (havuz terapi ünitesi) inme, omurilik yaralanmaları, yürüme güçlüğü, denge problemleri, kas hastalıkları, ortopedik cerrahi sonrası yaşanan problemler de kullanılmaktadır. Arjo tedavi havuzu dünyanın sayılı merkezlerinde bulunmaktadır.

HAND TUTOR EL TERAPİSTİ Türkiye’de bir ilke öncülük edilerek 2009 yılının ilk yarısında Merkez’de kullanılmaya başlanan HandTutor El Terapisti, hastaların bozulan el fonksiyonlarının rehabilitasyonunu sağlayarak motor becerilerini tekrar öğrenmelerine yardım eden bir cihazıdır. HandTutor El Terapistinin kullanım alanları; inme, (felç, stroke) kafa travması, parkinson, serebral palsi (CP) koordinasyon problemleri, brakial pleksus yaralanması, el cerrahisi ameliyatları sonrası rehabilitasyon, dirseğe kadar olan yumuşak doku yaralanmaları, ağrılı omuz-el sendromu, radikal & ulnar sinir yaralanmalarıdır.

Bu haber toplam 6442 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim