• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

İç makyajla güzelleşme vakti

İç makyajla güzelleşme vakti
Normalde kadınlar daha pürüzsüz, daha canlı, daha enerjik görünmek için makyaj yapıyor. Ancak bazen gözaltı çok çukur olabiliyor, ...

Normalde kadınlar daha pürüzsüz, daha canlı, daha enerjik görünmek için makyaj yapıyor. Ancak bazen gözaltı çok çukur olabiliyor, bazen girinti ya da çıkıntı sorunu görülüyor, makyaj bu boşlukları dolduramıyor. Bu durumda yağ enjeksiyonu boşlukları doldurarak yüze canlılık ve hacim kazandırıyor. O canlılık ve hacime iç makyaj deniliyor. Özel Avşar Polikliniği’nden Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yakup Avşar birçok ünlü ismin son yılarda tercih ettiği estetik müdahalelerden biri olan mikro yağ enjeksiyonu (Fat Make-Up) bir diğer adıyla İç Makyaj ile uzun süre güzel kalmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Özel Avşar Polikliniği’nden Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yakup Avşar “Son günlerin en önemli estetik trendlerinden biri olan Fat Make Up yani Mikro Yağ Enjeksiyonu ile hem doğal hem de çok daha genç görünebilirsiniz” diyor.


Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yakup Avşar da bu yöntemi kendi geliştirdiği mikro uçlu kanüllerle uyguluyor. Avşar, “Son dönemlerin en önemli trendlerinden biri mikro yağ enjeksiyonu. Fakat bu yöntemde önemli olan şey uygulamanın tamamen profesyonel ve anatomiyi çok iyi bilen kişiler tarafından yapılması. Aksi takdirde bu yöntem sizi güzel birine çevirmek yerine çirkin de gösterebilir” diyor.

Yağ enjeksiyonu vücudun her bölgesine uygulanabiliyor. Meme, popo, kalça, bacak içi, bacak, eller, dekolte de kullanılıyor ama en etkili sonuç yüz bölgesinden alınıyor.

Op. Dr. Yakup Avşar, “Kanüller o kadar inceki normal gözle deliği göremiyorsunuz. Yarım saat süren bir işlem. Lokal anestezi ya da küçük bir genel anesteziyle yapılabiliyor. Hastanın yağ fazlalığı olan bölgesinden yağı alıyoruz. Bu bölge göbek, karın, basen olabilir ya da erkeklerde simit bölgesi denilen bölgeden alınabiliyor. Alınan yağ daha sonra istenilen bölgeye enjekte ediliyor. Yağ enjeksiyonu yapıldığında hacim sağlanmış oluyor” diyor.

Zamana meydan okuyun


Yağ enjeksiyonu yapıldığında yaşlanma geciktiriliyor. Bir defa yapıldıktan sonra farkı çok kolay farkedebiliyorsunuz. Bu nedenle çoğunlukla başka uygulamaya gerek kalmayabiliyor. İkinci defaya bazen birkaç yıl sonra ihtiyaç duyuluyor. Eğer defekt çoksa bir daha yaptırılabiliyor. Koyulan yağın yüzde 30-40’ı kalıcı olduğu için işlemin 2-3 defa tekrarlanması tam sonuç sağlıyor.

Kişiye özel tasarım


Op. Dr. Yakup Avşar, yağ enjeksiyonunun kişiye özel bir tasarım gerektirdiğini belirtiyor. Eğer yüzde uyumsuzluk varsa örneğin alın bölgesi, üst yüz, orta yüz, alt yüz orta yüzde çökme varsa yani gözaltları çökükse ve anotomik olarak elmacık kemikleri yoksa burun kökü içerdeyse bu durumda orta yüze yağ enjeksiyonu ile üç bölgenin uyumu sağlanabiliyor.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4650 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim