• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

İdeal kilonuzu korumak için su içmeyi öneriyor…

İdeal kilonuzu korumak için su içmeyi öneriyor…
Fazla kilolardan kurtulmak ve ideal forma kavuşmak için alkali gıdalar ve alkali sudan yararlanılabileceği bildirildi. Diyet ve beslenme uzmanları, diyet ve egzersiz kadar, yenilen ve içilenin de çok önemli olduğunu söyledi.

Günümüzde hemen herkesin çözüm aradığı sorunların başında kilo vermek geliyor. Ancak aşırı kilolarından bir an önce kurtulmak isteyenler, sağlıklı kilo verme sürecini genelde görmezden geliyor.

Uzmanlar; dengesiz ve asidik beslenme, aşırı stres, yeteri kadar su tüketilmemesi ve egzersiz yapmama gibi nedenlere bağlı kilo alımının önüne geçerek ideal vücut ağırlığına sağlıklı biçimde kavuşmak için kanın pH dengesini korumak gerektiğini önemle vurguluyor. Başta Dr. Robert Young olmak üzere pek çok beslenme ve diyet uzmanı, özellikle alkali beslenme ve alkali su tüketiminin, sağlıklı kilo vermenin temel koşulu olduğunu dile getiriyor.

pH’ın sağlıklı kilo vermedeki önemini vurgulayan uzmanlar, kanın pH değerini dengede tutmak için vücuttaki alkali miktarını artırmak gerektiğini söylüyor. Bunun en kolay ve hızlı çözümü olarak ise “Alkali Su” tüketimi olarak gösteriliyor. Uzmanlar, alkali su tüketimini, kanın dolayısıyla da vücudun pH değerini dengede tutmada, her hangi bir diyetten çok daha iyi çalışması ve organizmada asit birikimine yol açmaması nedeniyle en iyi çözüm olarak öneriyor. İçerisinde bol miktarda oksijen bulunduran alkali su, vücutta biriken asidik mineralleri elemine ederek bu atıkların kan damarlarında daha rahat çözülmesini sağlıyor. Böylece kanın pH dengesini bozan asidik atıklar, vücuttan idrar veya ter yoluyla kolaylıkla atılabiliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2563 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim