• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

İdealist Diş Hekimleri Grubu’nun Ankara ziyaretleri sürüyor

İdealist Diş Hekimleri Grubu’nun Ankara ziyaretleri sürüyor
İdealist Diş Hekimleri Grubu, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve RTÜK Başkanı Davut Dursun ile bir araya geldi…

29 Nisan 2012 tarihinde gerçekleşecek olan İstanbul Dişhekimleri Odası Genel Kurul seçimlerine Dt. Ömer Faruk Şarkbay’ı aday gösteren ve seçim çalışmalarına başlayan İdealist Dişhekimleri Grubu, Ankara ziyaretlerini sürdürüyor.

 

Görüşmelere Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’le başlayan ve destek sözü alan İdealist Diş Hekimleri Grubu, daha sonra MHP Meclis Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve RTÜK Başkanı Davut Dursun ile bir araya geldi.

 

Oktay Vural: “İdealist Grup’a güveniyor ve çalışmalarını şahsım ve partim adına destekliyorum”

 

MHP Meclis Grup Başkan Vekili Oktay Vural ile bir araya gelen İdealist Grup üyeleri; ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin hukuki altyapısında birçok eksik ve boşluğun bulunduğunu belirterek, ilgili konularda TBMM’ye gelecek hukuki çalışmalarda MHP’nin desteğini talep etti. Muayenehanelerden hizmet alımının çok geç kalınmış bir konu olduğunu belirten Vural, “İdealist Grup’a güveniyor ve çalışmalarını şahsım ve partim adına destekliyorum” dedi.

 

İdealist Grup’un diş hekimliği konusunda değindikleri sorunları ve bu sorunlara yönelik geliştirdikleri projeleri hassasiyetle dinleyen Vural: “Ülkemiz ve milletimiz için yararlı olacak her çalışmaya destek veririz. Bu konuda da İdealist Grup’un köklü, samimi ve profesyonel çalışmalarını görüyor, desteğimizi teyit ediyorum” dedi.

 

Davut Dursun: “Halkı, Ağız ve Diş Sağlığı konusunda bilgilendirecek ‘kamu spotu’ yapılmalı…”

 

RTÜK Başkanı Davut Dursun ile yapılan görüşmede ise özellikle koruyucu Diş Hekimliği konusunda, kamuoyunun bilinçlendirilmesi konusu ele alındı. Görüşmede Davut Dursun, “Halkı, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirecek ‘kamu spotu’ çalışmaları yapılmalı; bu konuda RTÜK olarak her zaman işbirliğine hazırız” dedi.

 

Televizyon kanallarında diş sağlığı hakkında kontrolsüz ve yanıltıcı programların yapıldığını, kamuoyunu bilinçlendirmeye yönelik yapılacak çalışmalarda, özellikle Türk Dişhekimleri Birliği (TDB)’nin görüşüne başvurulması gerektiğini ifade eden Dursun; bu konuda daha önceki TBD yönetimlerinden kendilerine hiçbir işbirliği teklifinin gelmediğini belirtti.

Bu haber toplam 2422 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim