• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

İhalesi yapılmadan bacağına takılan 'balon' yüzünden taburcu olamıyor

İhalesi yapılmadan bacağına takılan 'balon' yüzünden taburcu olamıyor
ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde vücudunda yanıklar olan 13 yaşındaki çocuğa takılan doku genişleticinin (balon) ihale süreci tamamlanmadığından hasta 17 gündür taburcu edilemiyor.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesi'nde vücudunda yanıklar olan 13 yaşındaki çocuğa takılan doku genişleticinin (balon) ihale süreci tamamlanmadığından hasta 17 gündür taburcu edilemiyor. Çocuğun yakınlarının yaptığı şikayetler de işe yaramadı. Hastane yönetimi, sorunun hastaneden kaynaklandığını kabul ederek, "En kısa zamanda ihaleyi yapıp hastayı taburcu edeceğiz." diyor.

Malatya'dan Adana'ya gelen 13 yaşındaki Oğuzhan İnan, yaşanan 'yanlışlık' yüzünden günlerdir, hastanede tek başına kalıyor. Malatya'nın Hekimhan İlçesi'ne bağlı Işıklı Köyü'nde 4 Ocak 2010 günü benzinle sobayı yakmak isterken çıkan alevden yüz, boyun ve elleri yanan Oğuzhan İnan, ölümün eşiğinden döndü. Hekimhan YİBO 6. sınıf öğrencisi Oğuzhan, Turgut Özal Tıp Merkezi Yoğun Bakım Ünitesi'nde bir buçuk ay tedavi gördü. Üst üste ameliyatlar geçirdi. İkinci derece yanıklar sebebiyle boyun, dudak ve ellerinde kalıcı izler kalan İnan, eski sağlığına kavuşmak için okulunu yarıda bıraktı. İnan, Adana'da bir başka sağlık kuruluşunda hemşire olarak çalışan halası ve eniştesinin desteğiyle vücudundaki hasarların giderilmesi için 7 Haziran 2011 günü ÇÜ Balcalı Hastanesi'ne başvurdu. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Oğuz Acartürk tarafından doku genişletmek amacıyla İnan'nın sağ bacağını balon takıldı. Ancak stokta malzeme olmadığı için sonradan işlemleri sonradan yapılmak üzere firmadan malzeme istendi. Bacaktan alınacak parçayı boyun ve dudak bölgesine nakil edilecek İnan, ilk aşamadaki tedavi süreci tamamlandı. Ancak, ailenin isteğine rağmen 17 gündür hastaneden çıkartılmadı. Hasta bakıcı olarak yanında kalan ağabeyi Emrah İnan (18) kardeşinin taburcu edilmesi için başhekimliğe yazılı başvuruda bulundu. Buna rağmen kardeşinin çıkışını yapamayan Emrah, Malatya'ya döndü. O'nun gitmesiyle Oğuzhan, hastanede tek başına kaldı. Zamanını yatarak veya hastane bahçesinde dolaşarak geçiren İnan, kaçmayı bile düşündüğünü belirtti.

"17 GÜNDÜR SADECE YATIYORUM, BAZEN TANSİYONUM ÖLÇÜLÜYOR"

"Beni taburcu edin" isteğine doktorlar ve hemşirelerin "malzemenin ihalesi imzalanmadı" denilerek, ertelediğini iddia eden Oğuzhan İnan, "Tedavimi yönelik bir işlem yapılmıyor. Sadece yatıyorum. Bazen tansiyonum ölçülüyor. 17 gündür buradayım. Ağabeyim de Malatya'ya dönünce iyice canım sıkılmaya başladı. " dedi. Çocuğun, Adana'daki tek yakını hemşire halasının öğretmen eşi Galip Göktürk, yanık tedavisi için 7 Haziran 2011 tarihinde Oğuzhan'ı Plastik Cerrahi ünitesine yatırdıklarını açıkladı. Doktorların yüzdeki estetik ameliyat için gerekli olan dokuyu temin etmek amacıyla çocuğun sağ bacağına balon takıldığını belirten Göktürk, "Doktoru bize Oğuzhan'ın-4 gün içinde taburcu edileceğini söyledi. Ama aradan 17 gün geçti, bu yapılmadı. Biz her defasında bu isteğimizi dile getirdiğimizde 'bölüm başkanı ameliyatta kullanılan malzeme ihalesine imza atmadığından' çocuğun taburcu edilemediğini söyledi. Yavrumuz burada mağdur durumda. Bakanı yok. Bir an önce imzanın atılıp, çocuğun taburcu edilmesini bekliyoruz. " şeklinde konuştu.

40 GÜN ÖNCE DE BABASINI KAYBETTİ

Göktürk, İnan'ın ağabeyi Emrah'ın bu yöndeki yazılı şikayetini başhekimliğe yaptığını hatırlattı. Oğuzhan'ın yaklaşık 40 gün önce babası Turhan'ı kaybettiğini ifade eden Göktürk, "Halen babasının acısını yaşıyor. Hastanede çok sıkılıyor. Çünkü tedavisi bitmiş. Sırf bir imza yüzünden tutuluyor. Biz ihale mi, malzeme mi; neyse tam olarak çözemedik. Hastanenin kendi sorunları yüzünden çocuğumuz perişan haldedir. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz. " diye konuştu.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Yavuz'un yerine vekâleten bakan Doç. Dr. Erol Keskin, taburcu işlemindeki aksaklığın hastaneden kaynaklandığını kabul etti. Kural olarak bu tür ameliyatlar yapılmadan, önce malzemelerin ihalesinin yapıldığını açıklayan Keskin, "Ancak bu kez doku genişletici (balon) ihalesi yapılmadan, çocuğa takılmış. Bu normal bir yol değil. Bu hatalı yöntem dolayısıyla taburcu işlemleri gecikmiş. Ancak başhekimlik riski üzerine aldı. Kısa sürede bu malzemelerin ihalesi yapılıp, çocuğu taburcu edeceğiz. " bilgisini verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1851 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim