• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

İl dışı sevk veri girişi hakkında duyuru (TKHK)

İl dışı sevk veri girişi hakkında duyuru (TKHK)
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından İl dışı sevk veri girişi hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
İzleme Ölçme ve Değerlendirme Kurum Başkan Yardımcılığı

Sayı: 44141763/663.09/    01.08.2016
Konu: İl Dışı Sevk Verileri.

DAĞITIM YERLERİNE

Bilindiği üzere, sağlığa ayrılan kaynakların rasyonel kullanılması ve atıl kapasite yaratılmaması amacıyla ülkemizin coğrafi yapısı, nüfusun sağlık merkezine uzaklıkları, bölgenin ulaşım kriterleri ve mevcut sağlık envanterleri dikkate alınarak, bölgesel planlama yapılmış ve 30 sağlık hizmet bölgesi oluşturulmuştur. Bu çerçevede önem verilen hususlardan biri de, il içinde veya bölge merkezinde hastaların tedavilerinin gerçekleştirilmesi ve kendi içinde yeterliliklerinin sağlanmasıdır. Bunun için il dışı şevklerin makul bir seviyede gerçekleşmesi gerekmektedir.

Bu doğrultuda; İl/Genel Sekreterlik düzeyinde sağlık tesislerinin il dışı sevk sayılarının ve nedenlerinin tespit edilmesi amacıyla Kurumumuz tarafından il dışı sevk veri girişinin yapılabileceği bir ekran oluşturulmuştu. Ancak Kurumumuza ulaşan Mayıs ayı verileri incelendiğinde aşağıda belirtilen hususların tekrar hatırlatılmasının yararlı olacağı değerlendirilmiştir:

1) Genel Sekreterliklerimiz tarafından her ayın l'i ile 10'u arasında il dışı sevk verileri, bilgi platformuna yeni bir veri tabam sistemi uygulamaya girinceye kadar girilmeye devam edilecektir.

2) EK-1 'de belirtildiği üzere sevk edilen il ve hastane arasında uyumsuzluklar saptanmıştır. Örneğin, sevk edilen il Ankara seçilip sevk edilen hastane Tunceli Devlet Hastanesi olarak girilmiştir.

3) Daha önce belirtildiği gibi il dışı sevk verileri girilmesi gerekir iken, bazı Genel Sekreterliklerimiz il içi sevk verilerini sisteme girmişler veya belirtilen ilde üniversite olmadığı halde üniversite hastanesi verileri girilmiştir (EK-2). EK-3'te ise Haziran ayı il dışı sevk verilerini geç giren genel sekreterliklerimiz belirtilmiştir.

4) Birliklerimiz tarafından il bazlı sevk verilerini değerlendirmek, veri kontrolü ve incelemesi yapabilmek ve il dışı sevk sorunlarını daha anlaşılabilir ve kolay ulaşılabilir bir hale getirmek amacıyla il dışı sevk verileri ile oluşturduğumuz paneller, www.izleme.saglik.gov.tr adresinden Genel Sekreterliğinize daha önce tanımlanan şifre ile kullanıma açılmıştır.

Genel Sekreterliklerimizin, doğru ve güncel sağlık istatistiklerinin üretilmesi için veri girişlerini zamanında ve doğru bir şekilde girmeleri konusunda gerekli özeni göstermeleri ve hatalı veri girişlerinin tekrarı halinde idari yaptırımları uygulamaları hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Prof. Dr. Alper CİHAN
Kurum Başkanı

EKLER

1) Sevk Edilen İl-Hastane Uyumsuzlukları (3 Sayfa)
2) İl İçi Sevk Girişleri ve Hatalı Hastane Girişleri (2 Sayfa)
3) İl Dışı Veri Girişi Geciken Genel Sekreterlikler (1 Sayfa)

Dağıtım:
Gereği:
89 Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği


İl Dışı Sevk Veri Girişi Hakkında yazı için tıklayınız 

Ek 1 için tıklayınız 

Ek 2 için tıklayınız 

Ek 3 için tıklayınız 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8749 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim