• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 24 °C

İl Sağlık Müdürlüklerinin Hizmet Alımları hakkında duyuru

İl Sağlık Müdürlüklerinin Hizmet Alımları hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüklerinin Hizmet Alımları hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüklerinin Hizmet Alımları hakkında duyuru yayımlanmıştır;

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Strateji Geliştirme Başkanlığı

                                              

Sayı: B.10.0.SGB.0.84.00.01/949-3995    16/05/2012

Konu: Taşra teşkilatının yeniden

         yapılandırılması 

 

 

…....……….. VALİLİĞİNE

 

 

 

Bilindiği üzere, Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili 663 Sayılı KHK ile öngörülen yapılandırma ve değişim, Müsteşarlık Makamının 02/02/2012 tarihli ve 22 sayılı yazısında belirtildiği üzere bir değişim yönetimi programı çerçevesinde yürütülmektedir.

İl Sağlık Müdürlükleri ile İl Halk Sağlığı Müdürlükleri hizmet alımlarını anılan yazının 17 nci maddesinde; “İl Sağlık Müdürlüklerince yapılan ve sözleşmesi devam eden hizmet alımlarının sözleşme hükümlerinin süre sonuna kadar İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülmesini, bu hizmet alımları kapsamında çalıştırılanların ihtiyaçlar doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında dağılımı yapılarak çalıştırılmaya devam edilmesini, hizmet bedelinden payına düşen kısmının Halk Sağlığı Müdürlüğünce İl Sağlık Müdürlüğüne ödenmesini, mevcut sözleşmelerin bitiminden sonra her kurumun ihtiyaçları doğrultusunda kendi ihalelerini yapmasını,” şeklinde yer alan hüküm çerçevesinde değerlendirecekleri bildirilmiştir.

Ancak, mevcut hizmet alımlarının İl Sağlık Müdürlükleri ile İl Halk Sağlığı Müdürlükleri arasında dağılımının yapılmasında ve yeni hizmet alımı hususlarında tereddütlerin giderilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması ihtiyacı hâsıl olmuştur.

Bu kapsamda;

1.  İl Sağlık Müdürlüklerince yapılan ve sözleşmesi devam eden hizmet alımlarının sözleşme hükümleri sözleşme süresi sonuna kadar İl Sağlık Müdürlüklerince yürütülecektir.

2.  Hizmet alımı kapsamında çalıştırılan personel İl Sağlık Müdürlüğünce, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün talep ve ihtiyaçları dikkate alınarak iki kurum arasında dağıtılacaktır. Sağlık Müdürlükleri kendileri için zorunlu olanların dışındaki hizmet alım personelinin Halk Sağlığı Müdürlüklerine devrinde gerekli kolaylığı gösterecektir. İl Halk Sağlığı Müdürlükleri dağılım sonucu payına düşen personelin hizmet bedelini İl Sağlık Müdürlüğüne ödeyecektir.

3.  Zorunlu durumlar dışında hizmet alımıyla çalıştırılan mevcut personel sayısının artırılmaması ve iki kurumun ihtiyacının mevcut personelle karşılanması esastır.

4.  Dağılıma rağmen ihtiyacın karşılanamaması ve hizmet sunumu için zorunlu olması durumunda İl Halk Sağlığı Müdürlükleri, hizmet alımı yöntemiyle yeni personel çalıştırılması için Türkiye Halk Sağlığı Kurumundan izin alacaklardır.

5.  Mevcut sözleşme süreleri dikkate alınarak, İl Sağlık Müdürlükleri ile İl Halk Sağlığı Müdürlükleri personel dağılımını dikkate alarak, yeni ihalelerini kendileri yapacaktır.

6.  İl Sağlık Müdürlüklerinin ihtiyaçlarını mevcut hizmet alımı personeli ile karşılaması esastır. Mevcut personel sayısının artırılmaması şartıyla, çıkan personelin yerine yeni personel alınabilir. Hizmet sunumu için personel sayısının artırılması zorunlu olduğu durumlarda ise Başkanlığımızdan izin almaları gerekir.

7.  İl Sağlık Müdürlükleri ile İl Halk Sağlığı Müdürlükleri hizmet alımı kapsamında çalıştırdıkları personelle ilgili verileri, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunca her yıl Ocak ve Temmuz aylarında veri girişine açılan "İşçi Sayısı Tespit Sistemi” modülüne gireceklerdir.

8.  Yukarıda yer almayan hususlarda daha önce yayımlanmış genelge ve genel yazılara riayet edilecektir.

Bilgilerinizi gereğini önemle rica ederim. 

 

                             

Prof. Dr. Nihat TOSUN

Bakan a.

Müsteşar

 

 

 

DAĞITIM:                                                    

Gereği:                                                       Bilgi:

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu           Denetim Hizmetleri Başkanlığına

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu                   Hukuk Müşavirliğine

81 İl Valiliği (İl Sağlık Müdürlüğü)

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5622 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim