• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 27 °C

İlaç Başvuruları Duyuru

İlaç Başvuruları Duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından "İlaç Başvuruları ile İlgili Önemli Duyuru" yayınlandı.
DUYURU
 
15.09.2009 ve 09.12.2009 tarihlerinde Kurumumuz resmi internet sitesinde yayınlanan duyurular güncellenmiş olup; bundan böyle yapılacak başvurularda aşağıda yer alan hususlar esas alınacaktır;
1) Sağlık Uygulama Tebliğinin “6.4.2. Eşdeğer ilaç uygulaması” başlıklı maddesinde tanımlandığı şekilde eşdeğer gruplarda “indirimli birim bedel” ve eşdeğer bant aralığı hesaplamaları ile diğer tüm hesap işlemlerinde, her aşamada bulunan rakamın ondalık rakam olması durumunda, virgülden sonraki ilk iki hane (aşağıya yada yukarıya yuvarlama yapılmaksızın) alınır.
2) 15.09.2009 tarihli duyuruda;
“Sağlık Uygulama Tebliğinin, “6.4. İlaçlarda uygulanacak indirim oranları ve eşdeğer ilaç uygulaması” başlıklı maddesinin 6.4.1. işaretli alt maddesinde tanımlı bulunan baz iskontonun üzerindeki iskonto talepleri, firmalarca tam sayı olarak verilecek olup, kılavuz ve yönerge doğrultusunda yapılacak başvurularda da uygulama bu şekilde olacaktır.” hükmü yer almıştır.
Ancak bu duyuruya rağmen halen özel iskonto taleplerinin ondalıklı rakam şeklinde verildiği belirlenmiştir. Bu şekilde verilen iskontolar değerlendirilmeye alınmayıp ilgili firma, duyuru kapsamında iskonto vermesi konusunda uyarılmaktadır. Duyuruya rağmen hatalı verilen iskontolar zaman ve emek kaybına yol açtığından bundan böyle;
Ondalıklı rakam şeklinde verilen özel iskonto talepleri, ayrıca firmasına bildirim yapılmadan, ondalıklı olmayacak şekilde bir üst rakama yuvarlanarak tam sayı halinde değerlendirilecektir.
3) Yönerge ve kılavuz doğrultusunda yapılan tüm başvurularda, her bir dönem için baz iskontonun üzerindeki iskonto talepleri (7.madde dahil) son başvuru tarihine kadar kabul edilmekte olup, son başvuru tarihinden itibaren değerlendirme süreci içerisinde yeni iskonto değişikliği talebi kabul edilmeyecektir.
4) Listede küçük ambalajlı formu bulunan aynı firmaya ait büyük ambalajlı ürünlerin başvurularında; söz konusu ürünün kamu fiyatı belirlenirken; ambalaj büyüklüğü listede bulunan küçük ambalajlı formunun 3 katı ise; kamu fiyatı; küçük ambalajlı ürünün kamu fiyatının 2.7 katı olması esas alınacaktır. Diğer büyük ambalaj formları için de bu oran doğrultusunda işlem yapılacak olup, bu kuralın uygulanamayacağı istisnai durumlar ( kanser, kan hastalıkları, doku ve organ nakli tedavisinde kullanılan ilaçlar gibi) Ödeme Komisyonu tarafından değerlendirilecektir.
2010/1-2. ve 3. Dönem çalışmaları için başvuruda bulunulmuş büyük ambalajlı ilaçların hesaplanmasında da bu kural esas alınacak olup firmaların başvurdukları büyük ambalajlı ilaçların fiyatlarını buna göre değerlendirerek bu kurala uymayan ilaçları için 17.05.2010 günü mesai bitimine kadar başvurularında değişiklik yapacaklar ise bu durumu Kurumumuza yazılı olarak bildirmeleri gerekmektedir. Firma tarafından bu tarihe kadar yazılı olarak başvuru yapılmadığı taktirde değerlendirme yeni oranlara göre yapılacaktır.
Tüm ilgililere önemle duyurulur.
 
Uzm.Dr.Hasan ÇAĞIL
Genel Müdür
 
…/…/2010 Ecz.S.KÜÇÜKÇONGAR
…/…/2010 Şb.Md.Ecz.N.ZENGİL
…/…/2010 Dai.Bşk.Dr.A.EDİZER
 
Bu haber toplam 3519 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim