• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

İlaç gibi yemekler!!!

İlaç gibi yemekler!!!
Lezzetli yiyecekler hemen her zaman bol kalorili olanlardır. Sağlıkla ya da diyet olanlar ise 'tatsız tuzsuz' olarak kabul edilir.

 


DİYET KEBAP

Malzemeler: - 300 gr yağsız dana eti - 8 dilim karabuğday ekmeği - 120 gr light yoğurt Sosu için: - 1 çorba kaşığı zeytinyağı - 1 baş kuru soğan - 2 diş sarmısak - 1 adet kereviz sapı - 2 çorba kaşığı biber salçası - 4 adet organik domates - 4-5 adet közlenmiş biber - Yarım çay kaşığı Himalaya tuzu - Yarım çay kaşığı karabiber - Yarım çay kaşığı dağ kekiği

Süslemek için: - 4 adet sivribiber - Yarım demet maydanoz 1 porsiyonu 200 kkal, 15 gr protein, 4 gr yağ, 20 gr karbonhidrat içerir.

Şişmanlatmayan kebap

Ülkemizde kebapsız bir yaşamı düşünemeyen insanların sayısı hiç de az değildir. Bu kebap tarifi, üzerine tereyağı dökülüp yenen, beyaz undan pideli ve yağlı etten yapılan klasik kebaba göre çok daha masumdur ve şişmanlatıcı özelliği çok daha azdır. Üzerine konan yoğurdun özellikle az yağlı olmasına dikkat edin. Karabuğday ekmeklerini kuşbaşı doğrayıp fırında veya teflon tavada kıtırlaştırın. Etleri biftek şeklinde açıp ızgarada pişirdikten sonra julyen doğrayın. Yoğurdu çok az su ekleyerek çırpın.

Sosu hazırlamak için; doğranmış soğanı, sarmısağı ve kereviz sapını zeytinyağı koyduğunuz teflon tavada sararıncaya kadar kavurun. Üzerine biber salçasını ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra doğranmış domatesleri, ince doğranmış köz biberi ve baharatları ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra sosu ocaktan alın ve blender’dan geçirin. Servis tabağının altına kıtırlaşmış ekmekleri dizin. Ekmeklerin bir tarafına yoğurt, diğer tarafına domatesli sostan koyun. Orta kısmına da etleri yerleştirin. Kebabı ızgara yapılmış sivribiber ve kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunun.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6972 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim