• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

İlaç sektöründe 5.50 milyar dolar değerindeki büyük birleşme tamamlandı

İlaç sektöründe 5.50 milyar dolar değerindeki büyük birleşme tamamlandı
Watson Pharmaceuticals bugün yaptığı açıklamada, Actavis Group ile sürdürdükleri 5.50 milyar Dolar değerindeki satın alım işlemlerini tamamladıklarını duyurdu.

Birleşmenin ardından ortaya çıkan dünyanın 3’üncü büyük eşdeğer ilaç şirketinin 2012 yılı ortak gelirinin 8 milyar Doları aşması bekleniyor. Şirket, 2013 yılından itibaren operasyonlarına Actavis adı altında devam edecek.

Watson Pharmaceuticals bugün yaptığı açıklamada, Watson’ın Actavis’i 5.50 milyar Dolar karşılığında satın alım işlemlerinin nihai sonuca ulaştığını duyurdu. Bu güçlü, başarılı, karlı ve büyümekte olan uluslararası iki şirketin birleşmesiyle, dünyanın üçüncü büyük eşdeğer ilaç şirketi oluşuyor. Watson, Actavis’i satın alarak önümüzdeki üç sene içinde 300 milyon Dolar değerinde tasarruf sinerjisi yakalamayı hedefliyor. Yeni şirketin gelirlerinin yüzde 40’ı, ABD dışındaki ülkelerden elde edilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Watson Başkan’ı ve CEO’su Paul Bisaro, güçlü, karlı ve hızla büyümekte olan iki şirketi birleştirerek küresel bir güç oluşturacaklarını söyledi. Bisaro, uygulanan entegrasyon planlaması dahilinde, birleşmenin finansal ve ticari değerini hızla artıracaklarını açıklayarak sözlerine devam etti; ‘Satın alım kararımızın ardından uluslararası eşdeğer ilaç, AR-GE ve ortak hizmet yönetimlerimizi belirledik ve bugün tek bir şirket olarak operasyonlarımıza başlıyoruz. Aynı zamanda bugün, ilk 100 gün stratejimiz doğrultusunda uluslararası yapımızı etkin kılacak büyümeye odaklanarak öngördüğümüz sinerjiyi yakalamayı hedefliyoruz. Yeni şirketimizin ve 17.000 çalışanımızın güçlü ve sürdürülebilir büyüme için kusursuz bir entegrasyon süreci geçireceğinden eminim. Satın alım işlemlerinin tamamlanmasıyla, organik büyüme ve nakit akışı oluşturacak eşdeğer ilaç varlıklarına artık sahibiz. Bu, bütün birimlerimizin, özellikle de uluslararası markalı ve bio-benzer ürünlerimizin, gelecekteki büyümesine odaklanmamıza fırsat sağlıyor.’

Actavis Türkiye Genel Müdürü Ali Toker, bu birleşmeyle Türk sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu yüksek kaliteli ve ulaşılabilir ilaçları, dünyanın üçüncü büyük eşdeğer ilaç şirketi olarak Türk halkı başta olmak üzere Türk sağlık sektörüne ulaştırarak daha büyük değer meydana getireceklerini söyledi. Toker, Türkiye’ye 55 yıldır yapmakta oldukları yatırımları, yeni şirketle birlikte artırarak devam edeceklerini açıkladı.

Actavis’le birleşerek dünyanın 3’üncü büyük eşdeğer ilaç şirketi olan Watson, 5 kıtada 60’dan fazla ülkede faaliyet göstermeye başlıyor. ABD, İngiltere, Kanada, Avusturalya, İskandinav ülkeleri ve Rusya’nın aralarında bulunduğu 33 pazarda ilk 10 arasında yer alan yeni şirket, organik büyüme için güçlü bir platform oluşturuyor. Şirketin en hızlı büyüme alanlarının ABD, Orta ve Doğu Avrupa, Rusya, Güneydoğu Asya ve Avusturalya olması beklenirken, Batı Avrupa’nın en hızlı büyüyen eşdeğer ilaç şirketi oldu.

Büyüyen ürün portföyü ve geliştirilmekte olan ürünler

Birleşmenin ardından şirket, 750 molekül ve 1700 dozaj formdan oluşan geniş bir portföye sahip oluyor. Endüstri lideri bu portföy, katı dozaj formlar, oral kontrollü ve uzatılmış salımlı, transdermal, enjekte, jel, yarı katı ve oral transmukozal teknolojilerinin kullanıldığı ürünlere odaklanıyor. Şirketin dünya genelinde sunduğu hizmet seviyesi 40 milyar üniteyi aşan uluslararası üretim kapasitesi ile en üst düzeye çıkıyor. ABD’de geliştirmekte olduğu 180 ürün, uluslararası pazarlarda ruhsat işlemlerinin devam ettiği 2000 ürün ve onkoloji ürün geliştirme ve üretme kapasitesinin yanı sıra yeni şirket, uluslararası ilaç liderleriyle birlikte bio-benzer ürün geliştirme çalışmalarına devam edecek.

Şirket, 2013 yılı itibariyle operasyonlarına ‘Actavis’ olarak devam edecek

Watson ve Actavis birleşmesinin ardından yeni şirket, 2013 yılından itibaren Actavis adı altında operasyonlarını sürdürecek. Yeni şirketin markalaşma süreci tüm merkezlerini, operasyonlarını ve ticari varlıklarını kapsayacak. Dünyada 60'tan fazla pazarda sürdürmeye başladıkları etkinlikleriyle şirketi tek bir isim altında birleştirmenin tüm paydaşlara sağladığı birçok olumlu etkinin farkında olduklarını belirten Başkan ve CEO Paul Bisaro; ‘Ortak şirketimizin faaliyet göstereceği ticari ve rekabetçi piyasalarda değer oluşturacak tek bir uluslararası markanın tesis edilebilmesinin önemine odaklandık. Portföyümüzdeki mevcut isimleri kapsamlı bir şekilde gözden geçirdik ve bu süreç devam ederken, ideal adayın Actavis olduğu ortaya çıktı. Bu isim, uluslararası alanda kullanılabiliyor ve kuvvetli üç kelimeyi çağrıştırıyor; eylem, vizyon ve güç. Bu üç kelime de Watson ve Actavis tarafından değer verilen özellikler.’ dedi.

Bu haber toplam 2476 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim