• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

İlaç takip sistemi sanal oldu, stok bildirimi yapmıyoruz!

İlaç takip sistemi sanal oldu, stok bildirimi yapmıyoruz!
İstanbul Eczacı Odası, "Sanal olan ilaç takip sistemine ilişkin gerçek olan tek husus; sistemin hiçbir altyapısı olmadığı, işlemediği ve her gün kamu zararına neden olduğudur." dedi

İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada , "Sanal olan ilaç takip sistemine ilişkin gerçek olan tek husus; sistemin hiçbir altyapısı olmadığı, işlemediği ve her gün kamu zararına neden olduğudur." dedi.

İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklama şöyle;

İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde 'Eczacılarımızın ve Eczane Yazılımcılarımızın Dikkatine' başlıklı duyuruda, Eczanelerce Mal alım bildirimleri yapılması, Mal alım bildirimi yapılırken ecza deposunun GLN numarasının bildirilmesinin zorunlu olduğu ancak ecza deposunun bilinmediği durumlarda sisteme YİNE SANAL olarak belirlenen bir numaranın girilmesi duyurulmuştur.

Sanal son kullanma tarihi ve sanal parti numarasından sonra şimdi de sanal ecza deposu GLN numarası ortaya çıkmıştır. Üstelik meslek örgütlerimizin ısrarına rağmen depoları sisteme dahil etmeyen Sayın Bakanlık, şimdi de sanal GLN numaraları ile sisteme giriş yapılmasını talep edebilmektedir.

Sahte ilacı takip etmek iddiasında olan İlaç Takip Sistemi'nde kaos derinleşmekte olup sanal bir biçimde işlediği varsayılmakta, sanal bildirimler ve numaralarla çeşitli bildirimler yapılması istenmektedir. Üstelik İlaç Takip Sisteminde sürekli sorunlarla karşılaşıldığından, her gün birbirini tutmayan ve rasyonel olmayan tüm taleplere de yine biz eczacılar muhatap olmaktayız.

TÜM SORUMLULARI UYARIYORUZ!

SANAL OLAN İLAÇ TAKİP SİSTEMİNE İLİŞKİN GERÇEK OLAN TEK HUSUS; SİSTEMİN HİÇBİR ALTYAPISI OLMADIĞI, İŞLEMEDİĞİ VE HER GÜN KAMU ZARARINA NEDEN OLDUĞUDUR.

Bu güne kadar yayınladığı tüm genelge ve duyurulara rağmen İlaç Firmalarına ve Ecza Depolarına söz geçiremeyen İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, ilacı takip etme işini sadece eczacının üzerinden yürütmeyi amaçlamaktadır. Eczacılarımızın ise böyle bir yükü kaldırması mümkün değildir.

İlaç Dağıtım Kanallarının sistemde yer almaları, İTS'ye ürün alış ve satış bildirimi yapmaları sağlanmadan hiçbir meslektaşımız, sisteme ilaç alım bildirimi yapmayacaktır.

İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünü sanal çözümler üretmekten, firmaların ve dağıtım kanallarının sorumluluğunda olan uygulamaları eczacıya yüklemekten vazgeçmeye çağırıyoruz.

Bu haber toplam 4151 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim