• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

İlave ücret ödenmesine ilişkin muvafakatnameler (İstanbul SGK)

İlave ücret ödenmesine ilişkin muvafakatnameler (İstanbul SGK)
Anlaşmalı özel merkezlere başvuran hastalardan uzun, gereksiz detaylar içeren okunması mümkün olmayan belgelerle ilave ücret ödenmesine ilişkin topluca tek bir muvafakatname alındığı izlenmektedir. Bu işlem hukuki ve etik olmadığı gibi sözleşmede belirtil

Anlaşmalı özel merkezlere başvuran hastalardan uzun, gereksiz detaylar içeren okunması mümkün olmayan belgelerle ilave ücret ödenmesine ilişkin topluca tek bir muvafakatname alındığı izlenmektedir. Bu işlem hukuki ve etik olmadığı gibi sözleşmede belirtilen *“Sağlık kurumu/kuruluşu, muayene, tetkik ve tedavi amacıyla yapılacak her işlem öncesinde hasta veya hasta yakınının yazılı onayını alarak Kurumca ödenecek ücret dışında ilave ücret ödenmesi talebinde bulunabilir.” İfadesinin gereklerini de karşılamamaktadır.

Özellikle son zamanlarda yoğun bakımlarla ilgili 71 sayılı genelge ile yapılan düzenleme sonrasında bazı hastanelerce, fark alınmadığı reklâm edilen branşlarda dahi işlem sonrası ortaya çıkan yoğun bakım gereksiniminde ilave ücret ödenmesi talebinde bulunulduğu hastalarımız tarafından kurumumuza ihbar edilmektedir.

Yoğun bakım ile ilgili düzenlemelerin temel esası, hastaların seçme ya da erteleme imkânı olmayan tedaviye ihtiyacın, oluşturacağı sosyal zararları önleme amacını taşımaktadır. Genelgenin ruhuna açıkça aykırı olan bu uygulamaların tespiti halinde sözleşme gereği cezai işlemler uygulanacaktır.

Sözleşmemiz merkezlerin, yoğun bakım hizmetleri dışındaki alanlarda fark almasını engellememekte, ancak kişinin doğru ve tam bilgilendirilerek yazılı onayının alınmasını şart koşmaktadır. Merkezlerin ilave ücrete taleplerinde ilgili mevzuat hükümlerine uymaları sigortalılarımızın gereksiz mağduriyetini önleyeceği gibi sektöre olan güven aşınmasının da önüne geçecektir.

İlgililerin gerekli özeni göstermesini rica ederim.

 

*3.1.3. Muayene, tetkik ve tedavilerde ilave ücret talebi;

3.1.3.1. Sağlık kurumu/kuruluşu, muayene, tetkik ve tedavi amacıyla yapılacak her işlem öncesinde hasta veya hasta yakınının yazılı onayını alarak Kurumca ödenecek ücret dışında ilave ücret ödenmesi talebinde bulunabilir. İşlemlerden önce yazılı onay alınmadan, işlemler sonrasında herhangi bir gerekçe ileri sürerek ilave ücret talebinde bulunulması halinde bu sözleşmenin (5.1.11) numaralı maddesine göre işlem yapılır.

 

**8.Yoğun bakım hizmetleri aşağıdaki esaslarla yürütülecektir.

a.Yoğun bakım hastasından hiçbir gerekçeyle ilave ücret alınmayacaktır.

b.Ücretlendirme Paket İşlem Fiyat Listesi (EK-9) uygulama ilkeleri doğrultusunda yapılacaktır. Ancak, Yoğun Bakımda yatarken yapılan trakeostomi ve küçük cerrahi girişimler, albumin, enteral ve parenteral beslenme ürünleri fiyata dahil, trombosit, aferez trombosit hariçtir.

c.Her hasta için ayrıntılı epikrizin bir nüshası faturaya eklenecektir.

d.Mekanik ventilatör ihtiyacı olmayan veya üç günden kısa yatan hastalar için haftanın ilk günü dâhil tüm günler “diğer günler” üzerinden ücretlendirilir.

e.Hastaneler hasta seçimi yapamaz. Hasta tedavi bitmeden taburcu edilemez.

Bu haber toplam 2392 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim