• BIST 9809.62
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

İlhan: "Eczacıların artık SGK ile sözleşme yapmaları yeterli"

İlhan: "Eczacıların artık SGK ile sözleşme yapmaları yeterli"
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Yadigâr Gökalp İlhan Eczacıların artık genel sağlık sigortası sayesinde sadece SGK ile sözleşme yapmalarının yeterli olduğunu ifade etti.

Toplantıda konuşan Gökalp İlhan, sosyal güvenlik reformunun ardından yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Reform ile birlikte çok sayıda düzenleme ve yeniliklerin hayata geçirildiğine vurgu yapan Gökalp İlhan, yapılan düzenlemelerle mağduriyetlerin giderilerek herkese eşit şartlarda sosyal koruma getirildiğini belirtti.

 

Gökalp İlhan: Eczacılar SGK’nın En Önemli Paydaşlarıdır

 

Yadigâr Gökalp İlhan “Sağlık her şeye değer” sözünün kendileri için de önemli olduğunu ifade ederek, eczacıların SGK’nın en önemli paydaşları arasında bulunduğunu söyledi. Kurum olarak ilaca yaklaşık 15 milyar TL bütçe ayırdıklarına işaret eden Gökalp İlhan, ödemeleri direkt eczacılar aracılığıyla yaptıklarını bildirdi. Sağlıkta dönüşüm projesinden önce SSK’lı hastaların ilaçlarını yalnızca SSK eczanelerinden, şimdi ise tüm eczanelerden temin edebildiklerine vurgu yapan Gökalp İlhan “Bu uygulama tüm vatandaşlarımız için hizmet kalitesini arttırmıştır” dedi.

 

OECD ülkelerinde hekime müracaat sayısının yılda 6,4 olduğunu, bu rakamın Türkiye’de 8 olduğunu belirten Yadigâr Gökalp İlhan, OECD ülkeleri ortalaması ile kıyaslandığında Türkiye’nin bu konuda çoğu ülkeye göre daha iyi durumda bulunduğunu kaydetti.

 

Sağlık hizmetlerine erişimin artmasının vatandaşların sağlık ve sosyal güvenlik sistemine bakış açışını değiştirdiğine işaret eden Gökalp İlhan “Sağlık hizmetlerinde memnuniyet oranı 2003’de yüzde 39 iken bu oran 2011’de yüzde 76’ya yükselmiştir” diye konuştu.

 

Gökalp İlhan konuşmasında sağlık harcamalarına ilişkin rakamsal bilgiler de verdi. 2002 yılında 10 milyar lira olan sağlık harcama miktarının, 2009 yılında 38,4 milyar, 2011 yılında 45,1 milyar liraya ulaştığını ifade eden Gökalp İlhan, 2012 yılında ise 47,8 milyar seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi.

 

Gökalp İlhan: Eczacıların Artık SGK İle Sözleşme Yapmaları Yeterli

 

Eczacıların artık genel sağlık sigortası sayesinde sadece SGK ile sözleşme yapmalarının yeterli olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Yadigâr Gökalp İlhan, Medula, e-rapor, e-reçete gibi uygulamaların hayata geçirilmesi ile eczacıların işlerinin kolaylaştığını ve eczacıların asli görevleri olarak tanımladığı ‘hastayı bilgilendirme’ işine daha fazla zaman ayırabileceklerini söyledi.

 

SGK ile Türk Eczacılar Birliği arasında 1 Şubat 2012 tarihinde protokol imzalandığını hatırlatan Gökalp İlhan, söz konusu protokol ile eczane iskontolarının yeniden revize edildiğini belirtti. Gökalp İlhan, protokol ile fesihlerin zorlaştırıldığını ifade ederek hatalı ilk eylem için fesih cezası yerine para cezasının getirildiğini kaydetti.

 

Mart 2012 dönemine ait reçetelerden başlanmak üzere eczacılara Kuruma fatura ettikleri reçeteleri için reçete başına 0,25 TL ödenmeye başlandığını kaydeden Gökalp İlhan, “Yaklaşık 20 bin eczanenin ekonomik durumlarını iyileştiren eczane iskonto oranlarında düzenlemeler yapılmıştır” diye konuştu.

 

Yadigâr Gökalp İlhan E-rapor uygulaması ile sağlık raporlarının düzenlenmesine ilişkin bürokratik engeller ve kırtasiyeciliğin ortadan kaldırıldığını da belirterek, bu uygulama sayesinde eczacıların iş yüklerinin önemli ölçüde azaltıldığını ifade etti.

 

Kongreye SGK Başkan Yardımcısı Yadigâr Gökalp İlhan’ın yanı sıra, TEB Başkanı Erdoğan Çolak, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ekrem Atbakan ile çeşitli Kurum ve Kuruluşların üst düzey bürokratları ile eczacılar katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3642 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim