• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

İndependent: "Hastalar Tedavi Masraflarını Kısmak için Yurtdışına Çıkıyor"

İndependent: "Hastalar Tedavi Masraflarını Kısmak için Yurtdışına Çıkıyor"
İngiliz The İndependent Gazetesi, İngiltere'de birçok standart tedavi için binlerce sterlin ödeyen hastaların diş tedavisi için yurtdışına gittiği bildirildi. The İndependent gazetesi, İngiliz hastaları tedavi için gittiği ülkeler arasında Türkiye'nin de

İngiliz The İndependent Gazetesi, İngiltere'de birçok standart tedavi için binlerce sterlin ödeyen hastaların diş tedavisi için yurtdışına gittiği bildirildi. The İndependent gazetesi, İngiliz hastaları tedavi için gittiği ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunduğunu belirtirken İngiltere'de 200 sterline mal olan kanal tedavisinin Türkiye'de 50 sterline yapıldığına dikkat çekti.

En pahalı tedavi olan diş yapımının İngiltere'de ortalama 2 bin pounda mal olduğu belirtilirken bu tedavinin fiyatının ise Türkiye'de 570 sterlin olduğu kaydedildi.

İngiliz The İndependent gazetesi, ingiliz hastalarının giderek artan bir biçiminde tedavi için yurt dışına gittiklerini belirtirken dış tedavisi için yurt dışına giden İngilizlerin binlence sterlin tassarruf ettiklerine işaret etti. Gazete, "Hava yolculuğu masrafı, deniz aşırı konaklama rağmen rekor sayıda insan, Birleşik Kraliyet dışında tedavi olmayı seçiyor. Asya'yı seçenlerin sayısı da giderek artıyor" dedi.

Geçen yıl 40 bin İngilizin yurtdışında diş tedavisi gördüğünü kaydeden gazete, bunların çoğunun Avrupa'ya yöneldiğini, en popüler ülkenin de Macaristan olduğunu yazdı.

İngiltere'de 50 sterline kadar çıkabilen muayene ücretinin, aralarında Macaristan, Litvanya ve Polonya'nın bulunduğu bir çok ülkede bedava olduğunun belirtildiği haberde, "İngiltere'de özel bir klinikte bir tek diş çektirmenin ortalama fiyatı 75 sterlin. Aynı operasyonun maliyeti Bulgaristan'da 42 sterlin,Bulgaristan'da 30 sterlin ve Slovakya'da 14 sterlin gibi düşük bir fiyattan yapılıyor" denildi.

Gazetedeki haberde şu ifadeler yer aldı:

"İki kanalda kök kanal tedavisinin İngiltere'deki özel bir klinikte ortalama fiyatı 200 sterlin . Bu operasyon ise Türkiye'de 50 sterline, Slovakya'da da 43 sterlin yapılabilir."

The İndependent, Branemark sistemi uygulamasının ortalama maliyetinin, 2 bin, Litvanya'da 580, Türkiye'de 570, İtalya'da ise, 487 sterlin olduğuna dikkat çekti.

Bu arada, gazete, Hindistan, Vietnam, Malezya ve Filipinler gibi ülkelerde uluslararası ünü olan dişçilerin indirimli fiyatlar önerdiklerini belirterek, örnek olarak İngiltere'deki bir klinikte asgari bin sterline mal olan komple ağız protezinin, Hindistan'da 225 sterlin, Filipinler'de ise 144 sterline yapıldığına işaret etti.

Bu haber toplam 1545 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim