• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

İndirimli uçak bileti sağlık turizmini uçuracak

İndirimli uçak bileti sağlık turizmini uçuracak
Türk Hava Yolları (THY), Amerika'dan Türkiye'ye tedavi amaçlı gelecek yolcuların bilet fiyatlarında yüzde 25 indirime gitti. Ulaşımdaki bu indirim hastane faturalarına da yüzde 5 indirim olarak yansıyacak.

Türk Hava Yolları (THY), Amerika'dan Türkiye'ye tedavi amaçlı gelecek yolcuların bilet fiyatlarında yüzde 25 indirime gitti. Ulaşımdaki bu indirim hastane faturalarına da yüzde 5 indirim olarak yansıyacak.

Sağlık turizminde 150 milyon dolar olan gelirini artırmayı planlayan Türkiye, cazip kampanyalarla şifa bulmak isteyenlerin adresi olacak. Özellikle krizde sigorta haklarını kaybeden ve sağlık harcamalarını cepten yapan Amerikalıların gözdesi haline gelen Türkiye, uçak biletlerine ve hastane masraflarına uygulanan indirimlerle bu ülkeden daha çok ziyaretçi ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yönde ilk adımı atan Türk Hava Yolları (THY), perşembe günü Amerika'dan Türkiye'ye tedavi amaçlı geleceklere yüzde 25 indirim yapacağını açıkladı.
Türkiye'nin ABD'ye göre yüzde 75-90 oranında bir maliyet avantajı sağladığı ve JCI tarafından akredite edilmiş 32 sağlık kuruluşu olduğuna işaret eden THY, bu kampanya ile Türkiye'yi ön plana çıkarmayı planlıyor. Ulaşımdaki bu indirime karşılık THY ile anlaşmalı hastanelerde tedavi görenlerin faturalarında yüzde 5 indirim fırsatı sağlanacak.  
Son yıllarda sağlık turizminde ağırlıkla Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının tercih ettiği Türkiye'ye global krizin etkisiyle şu sıralar Amerikalıların da ilgi göstermeye başladığını belirten Health Tourism Türkiye Koordinatörü Gül Soydan, THY'nin bu indiriminin, ziyaretleri yüzde 20 artıracağını söyledi. 2008 yılında tedavi amaçlı 839 Amerikalı Türkiye'ye gelirken bu yıl bu rakamın 8500'e kadar çıktığını kaydeden Soydan, "Bu, yüzde 500'ün üzerinde bir artış demek. Sağlık turizmimizi destekleyen kampanyalarla önümüzdeki yıl bu rakam daha da artacaktır" dedi.
Tedavi amaçlı gelenlerin bilet fiyatlarına indirim projesini geçen yıl THY'ye kendisinin sunduğunu anlatan Gül Soydan, bunun dünyada bir ilk olduğunun altını çizdi. Sağlık turizmi için Türkiye'ye yılda ortalama 40 bin ziyaretçi geldiğini söyleyen Soydan, British Airlines'a da projeyi önereceğini anlattı. Soydan, "Proje kabul edilirse Türkiye-İngiltere arasındaki uçuşlarda da böyle bir indirim yapılabilir" diye konuştu.
 
Sağlık için gelen 12 bin dolar harcıyor 
Gerek kendi cebinden sağlık harcaması yapan gerekse sağlık bakanlıklarından fonlanarak gelen hastalar için ekonomik paketin önemine işaret eden Acıbadem Sağlık Grubu Genel Müdür Yardımcısı ve DEİK Sağlık Komisyonu Başkanı Meri Bahar, ulaşım, konaklama gibi alanlardaki indirimlerin bu hastaların yönünü Türkiye'ye çevirmelerini hızlandıracağını söyledi.
Tatil amaçlı gelen bir turist ortalama 700 dolarlık bir gelir bırakırken sağlık amaçlı gelenlerin kişi başına 12 bin dolar bıraktığına işaret eden Bahar, böyle bir potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 46 milyon sigortasız nüfusun olduğu Amerika pazarına yönelik bu tür kampanyaların önemli bir geri dönüşü olacağını vurgulayan Bahar, "Biz Türkiye'nin nitelikli sağlık hizmetlerini çevre ülkelere ne kadar iyi anlatabilirsek, buradaki yatırımlar da bir o kadar daha iyi değerlendirilmiş olur. Neticede bir hasta 12 bin dolarlık bir fatura ödüyorsa konaklama ve uçuş biletleri konusunda bir özel fiyat uygulanması çok yerinde bir adım olur" diye konuştu.
 
 
TÜRKİYE VE ABD'DE BAZI TEDAVİ FİYATLARI (Dolar)
Tedaviler
Türkiye
ABD
Diş (tüm)
30 bin
100.000
Katarakt ameliyatı
1500
6000
Açık kalp ameliyatı
15.0000
150.000
 
Sibel Atik
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3205 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim