• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

İngiltere'de aile içi şiddet tanımı genişletildi

İngiltere'de aile içi şiddet tanımı genişletildi
İngiltere'de aile içi şiddetin tanımı fiziksel şiddet içermeyen baskıcı davranışları ve 18 yaş altı grupları içerecek şekilde genişletildi.

Yapılan değişikliğe göre eşinin ya da beraber yaşadığı kişinin evden dışarı çıkmasını ya da telefon etmesini engelleyen kişiler de yargılanabilecek.

Soğuk algınlığı deyip geçmeyin!

Genişletilmiş tanımın, aile içi şiddet ve mağdurlar konusundaki bilinci artıracağı umut ediliyor.

İçişleri Bakanlığı değişikliğin ardından daha fazla sayıda vakanın yargıya intikal edebileceğini söyledi.

Bunun yanı sıra, şiddete maruz kalan gençlerin de yardım ve destek aramaya teşvik edilmesi amaçlanıyor.

2013 yılı Mart ayında uygulanmaya başlanacak değişiklikler, yerel yönetimler, polis ve svil toplum kuruluşlarının çağrılarının ardından geldi.

Başbakan yardımcısı Nick Clegg "Hükümetin bu değişikliklerle aile içi şiddetin bilinenin aksine daha karmaşık ve daha yaygın olduğunu göstermeyi amaçladığını söyledi" ve "Hangi yaşta olursanız olun, size özen göstermesini beklediğiniz insanlardan şiddet görmek korkunç bir şey. Bu özellikle gençlere çok zarar verebilir. Açtığı yaralar ömür boyu sürebilir" dedi.

Kadınların 17 senesi diyetle geçiyor!

İngiltere'de aile içi şiddet kendi içinde bir suç olarak tanımlanmıyor. Ancak "tehdit edici davranışlar, şiddet ve istismarı" içeren bir tanım 2004 yılında kabul edildi.

Ancak bakanlar bu tanımın polis ve savcılar tarafından çok dar bir şekilde yorumlandığını ve bu nedenle bazı faillerin cezalandırılmadığını söylüyor.

Gençlerin de sorunu

Çocuklara yönelik şiddet konusunda çalışan NSPCC derneğinin müdürü Andrew Flanagan, "Aile içi şiddet sadece yetişkinlerle ilgili değil aynı zamanda gençlerle de ilgili bir sorun. Telefon hattımıza gençler tarafından her yıl yaklaşık 3000 arama yapılıyor" dedi.

Andrew Flanagan, "Ergenlik dönemi yılları oldukça zor geçiyor. Ancak yeterince ilişki deneyiminin olmaması ve özgüven sorunu gençlerin hiçbir yerden yardım alamamalarına neden olabiliyor. Faillerin yanısıra birçok mağdur da aile içi şiddetin yaşandığı ortamlardan geliyor, bu nedenle bu tür ilişkilerin yanlışlığını fark edemeyebiliyorlar." diye konuştu.

'Çocuklar için' adlı derneğin yöneticisi Anne Longfield de, aile içi şiddetin fiziksel şiddetin ötesine uzandığını ve tanımın genişletilmesinin İngiltere genelinde çok olumlu karşılanacağını söyledi.

Bu tanımın diğer aile bireyleri arasındaki şiddeti kapsamamasından kaygı duyduğunu belirten Longfield, "Aile içi şiddetin çoğunlukla eşler arasında yaşandığı düşünülüyor, ancak sorun, düşünüldüğünden daha geniş ve tanımın da bu şekilde genişletilmesi gerekiyor" dedi.

Kalp Stentleri: İlaçlı mı? İlaçsız mı?

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2901 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim