• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

İngiltere'den hasta ithal ediyoruz

İngiltere'den hasta ithal ediyoruz
İTO Meclis Üyesi Uğur Baran İngiltere'den hasta ithalinin giderek arttığını söyledi.

İngiltere'deki toplam azınlık içerisinde Türkler beşinci sırada yer alıyor. Yine Ulusal İstatistik Bürosu'nun kayıtlarına göre Türkiye doğumlular arasında yüzde 42,5'i ekonomik faaliyette bulunuyor. İTO Meclis Üyesi Mehmet Salih Şadoğlu İngiltere'ye daha önce çalışmak için giden işçilerimizin artık işveren durumuna geldiğini hatırlatarak özellikle gıda ve tekstil sektöründe ülkede önemli bir güce sahip olduğunu ifade etti. İngiltere, 2009 yılında Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında Almanya ve Fransa'dan sonra üçüncü sırada, en çok ithalat yaptığı ülkeler arasında ise sekizinci sırada yer aldığını söyleyen Şadoğlu, son dönemde İngiltere'deki Türk yatırımları da artış gösterdiğini belirtti. Şadoğlu, açıklamasında 2009 yılı sonu itibariyle, İngiltere'de faaliyet gösteren 88 Türk firmasının toplam yatırımlarının değeri yaklaşık 600 milyon Dolar'ı bulduğunu söyledi.

HASTA İTHAL EDİYORUZ

İTO Meclis Üyesi Uğur Baran'da İngiltere'de sağlık harcamalarının çok yüksek olduğunu dile getirerek bu konuda Türkiye'nin hasta kabul noktasında çok cazip olduğunu, İngiltere'den hasta ithalinin giderek arttığını söyledi. İngiltere'de sağlık sisteminin çok yavaş ilerlemesinden dolayı buraya hasta transferinin giderek artacağına inandığına işaret eden Baran, sağlık sektörümüzün gerek teşhis-tedavi-hizmet ve fiyatlandırma noktasında İngiliz hastalarının da dikkatini çektiğini sağlık turizmi noktasında Türkiye'nin giderek büyüyeceğini vurguladı.

İNGİLİZLER MÜLK ALIYORLAR

İTO Meclis Üyesi Azmi Zeki Sarıbay, İngilizlerin özellikle emekli olanların Güneyde ağırlıklı olarak da Fethiye, Bodrum, Kaş, Antalya ve Alanya bölgelerinde mülk satın aldıklarına dikkat çekerek bir turistin harcamasının ortalamasından daha fazla harcama yaptıklarını ekonomiye katkılarının daha fazla olduğunu söyledi. Özellikle yazlık konut alarak yazı burada geçirenlerin yanında yaz-kış burada kalanların da olduğunu ifade eden Sarıbay, Türkiye'den de özellikle Londra'da mülk alan Türklerin olduğunu ama bunların sayısının İngilizlerin, Türkiye'de aldığı emlak oranına karşı düşük olduğunu dile getirdi. İngiltere'deki Türk yatırımların belirli sektörlerde yoğunlaştığını söyleyen Sarıbay, beyaz eşya, gıda ve tekstil önde gelen faaliyet alanları olduğunu ve özellikle tekstil konusunda faaliyet gösteren, çoğu küçük ölçekli Türk firması, daha çok hazır giyim alanında uzmanlaştıklarını söyledi.

dunyabulteni.net

Bu haber toplam 2823 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim