• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

İple yüz germe yöntemiyle gençleşme

İple yüz germe yöntemiyle gençleşme
Ameliyat masasına yatmadan özel iğnelerle çok kısa sürede kırışıklıkları açan ve sarkmaları toplayan "iple yüz germe" veya "yüz asma" yöntemine Türkiye'de de her yaş grubundan kadın ve erkekler başvuruyor.

Ameliyat masasına yatmadan özel iğnelerle çok kısa sürede kırışıklıkları açan ve sarkmaları toplayan "iple yüz germe" veya "yüz asma" yöntemine Türkiye'de de her yaş grubundan kadın ve erkekler başvuruyor.

İzmir'de özel bir hastanenin Kozmetoloji Uzmanı Dr. Arzu Eraslan, hastası Beray Görgülü'ye uyguladığı iple yüz germe yöntemi hakkında bilgi verdi.

Lokal anestezi ile muayenehane ortamında ve ameliyata gerek kalmaksızın gençleşme sağlayan yöntemin, son dönemde oldukça popüler hale geldiğini kaydeden Eraslan, "Yöntemin girişimsel kısmı az ve işlem 30-60 dakika arasında uygulanabiliyor. Hasta hemen sosyal yaşamına dönebiliyor" dedi.

Çok ince özel iğnelerin içine yerleştirilmiş PDO iplerini ciltte gevşeme olan yerlere yerleştirdiklerini söyleyen Eraslan, işlemi şöyle anlattı:

"İpler 6-8 ay içinde çözülüyor. İplerin yarattığı Kolojen sentezi ise devam ediyor. İplerin farklı çap ve modelleri var. Hastanın ihtiyacına göre belirleniyor. Özellikle yüz konturlarının belirlenmesi, ağız ve dudak kenarındaki çizgilerin azalmasında kullanılıyor. İşlemden hemen sonra etkisi fark ediliyor, 1 ay sonra da boyun altındaki sarkmalar toparlanıyor. Kolojen sentezi sürdüğü için hasta kendini her gün daha iyi hissediyor. İşlemden 3 ay sonra ise en iyi sonuç alınabiliyor. Etkisi 2 yıl sürebiliyor."

Özellikle cilt 1 ve 2 tiplerinde kırışıklıkların daha çabuk gözlemlenebildiğini ifade eden Eraslan, hastanın ihtiyacına göre uygulama yaşının da değiştiğini kaydetti.

Fiyatı 2 bin - 5 bin lira arasında

İple yüz germenin yan etkisinin olmadığını söyleyen Eraslan, işlemin maliyetinin ise hastanın ihtiyacı ve kullanılan iğne sayısına bağlı olarak değiştiğini anlattı.

İşlemin en az 5 yaş gençleşme sağladığını savunan Arzu Eraslan, fiyatın da 2 bin lira ile 5 bin lira arasında değiştiğini ifade etti.

İple germe yönteminin sadece yüzde değil, koltuk altı, karın gibi vücudun diğer bölgelerinde de uygulanabildiğine dikkati çeken Eraslan, "Özellikle zayıflama sonra kollardaki sarkmaları da toplayabiliyoruz" dedi.

Gençleşmek isteyenler sıklıkla başvurduğu botoksun sadece yüzün ilk yarısında uygulandığını, kasların çalışmasını bloke ettiğini ve daha sık aralıklarla uygulandığını anlatan Arzu Eraslan, iple germe yönteminin ise daha derin kırışıklıklara etki ettiğini ve sarkmalara son verdiğini anlattı.

Eraslan, yöntemden dünyaca ünlü starların yanı sıra Türkiye'den de bası sanatçıların faydalandığını söyledi.

İşlemden faydalanan 55 yaşındaki Beray Görgülü de kısa süreli yöntemden oldukça memnun kaldığını ifade ederek, "Daha önce dolgu ve botoks yaptırmıştım. Şimdi bunu denemeye karar verdim, genç görünmek için yaptırıyorum ve kendimi daha iyi hissediyorum" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3428 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim