• BIST 9079.97
  • Altın 2321.968
  • Dolar 32.3088
  • Euro 34.9846
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Irak Uyruklu Yabancıların Sunacağı Belgeler hakkında duyuru

Irak Uyruklu Yabancıların Sunacağı Belgeler hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Irak Uyruklu Yabancıların Sunacağı Belgeler hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : 39942531
Konu : Irak Uyruklu Yabancılara
Düzenlenen Belgeler

................................VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün, bu güne kadar göndermiş olduğu belgelerden; "İnsani İkamet İzin Belgesi" , "İnsani İkamet İzni Başvuru Belgesi" ve Ankara Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünün verdiği "İnsani İkamet İzin Ön Başvuru Belgesi" ile sağlık tesislerimize başvurulduğunda 2015/7274 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında ücretsiz olarak sağlık hizmeti sunulacaktır.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun "Genel sağlık sigortalısı sayılanlar" başlıklı 60' ıncı maddesi, 1' inci fıkra, (c) bendi, 2 numaralı alt bendi: "2) Uluslararası koruma başvurusu veya statüsü sahibi ve vatansız olarak tanınan kişiler, .... genel sağlık sigortalısı sayılır." hükmü ve "Genel sağlık sigortalılığının başlangıcı, bildirimi ve tescili" başlıklı 61' inci maddesi, 1' inci fkra, (b) bendi: ".... uluslararası koruma başvurusu yaptıkları veya uluslararası koruma statüsü aldıkları veya vatansız kişi sayıldıkları, koruma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaya başladıkları tarihten itibaren genel sağlık sigortalısı sayılır ve ilgili kurumlarca kapsama alındığı tarihten itibaren bir ay içinde Kuruma bildirilir." Hükmü çerçevesinde, "Uluslararası Koruma Statü Sahibi Kimlik Belgesi" , "Uluslararası Koruma Başvuru Sahibi Kimlik Blegesi" ve " Uluslararası Koruma Başvuru Sahibi Kayıt Belgesi" verilen yabancı hastalar (Irak uyruklular dahil), genel sağlık sigortası kapsamında bulunduğundan, bu belgelere sahip kişilere sunulan sağlık hizmetlerinin bedelleri, Sosyal Güvenlik Kurumuna fatura edilmektedir.

Bu nedenle "Uluslararası Koruma Statü Sahibi Kimlik Belgesi" , "Uluslararası Koruma Başvuru Sahibi Kimlik Blegesi" ve " Uluslararası Koruma Başvuru Sahibi Kayıt Belgesi" verilen yabancı hastalar (Irak uyruklular dahil), bu belgelere sahip bulunan yabancı hastalara 2015/7274 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında ücretsiz hizmet verilmesi mümkün bulunmamaktadır. Bu doğrultuda, gerekli duyuruların tarafınızca yapılması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Uzm. Dr. Muzaffer AKKOCA
Bakan a.
Genel Müdür

DAĞITIM:
81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)

Duyurunun aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3297 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim