• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Irak'ın ilk göz hastanesi Türkiye'den

Irak'ın ilk göz hastanesi Türkiye'den
Göz hastalıkları üzerine faaliyet gösteren ve merkezi İzmir'de bulunan bir sağlık firması, sağlık yatırımlarına Romanya ve Irak'ı da dahil etti.

Batıgöz Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Söyler, AA muhabirine açıklamada, İzmir'de iyi bir göz sağlığı hizmeti sunmak amacıyla 4 doktorla kurdukları merkezlerinde hastane sayısının kent içinde 5'e ulaştığını, Diyarbakır'da da bir merkezi hastaların hizmetine sunduklarını söyledi.

Gruplarının 2005 yılında Ukrayna'da bir göz hastanesi kurarak devrettiğini, ardından bölge ülkelerinde araştırmalara devam ettiklerini ifade eden Söyler, Romanya'nın başkenti Bükreş'te 2008 yılında başladıkları yatırımı tamamlayarak hizmete soktuklarını bildirdi.

Bükreş'te 6 milyon dolarlık yatırımla kurulan ''Westeye'' isimli hastanenin bu ülkenin ''ilk göz hastanesi'' olduğunu belirten Söyler, Romanyalı 7 doktorun çalışacağı hastanenin tamamen Batıgöz Grubu sermayesiyle inşa edildiğini kaydetti.

Romanya'da Türk nüfusunun bulunduğuna ve bu ülkenin mevzuatının Türk mevzuatına benzediğine dikkati çeken Söyler, Romanya'da sadece Romen vatandaşlar değil, Almanya'dan gelecek hastalara da hizmet vermeyi planladıklarını dile getirdi.

Romanya'nın ardından Irak'ta bir grup iş adamıyla ortak olarak 5 ay önce Erbil'de 50 yataklı bir göz hastanesinin yapımına başladıklarını da belirten Söyler, bu hastanenin de inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Erbil'deki hastanenin tüm Irak'a hizmet verir şekilde planlandığını kaydeden Söyler, şunları söyledi:

''Erbil'deki hastanemizde Diyarbakır'daki merkezimizden giden 3 doktor ve yerel 3 doktor görev yapacak. Irak'ta ilgi bir hayli fazla. Güvenlik sorunu olması nedeniyle Erbil ve Süleymaniye dışına çıkmak sorunlu. Bu nedenle ülke genelindeki hastalar Erbil'e gelecek. 1 yıllık süreçte tüm ülkeye hizmet verecek konumda olacağımızı tahmin ediyoruz. Irak'ın yanı sıra Libya ve Suriye'den teklifler geldi. Şu an görüşmeleri sürdürüyoruz. Yine yerel ortaklarla 2010 yılı sonunda bu ülkelerde hastane yapımı için inşaata başlayacağımızı umuyoruz.''

-''TEKLİFLER GELİYOR''

Türkiye'nin göz konusunda dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığını, gelişmiş ülkelerden geride olmadığını ifade eden Söyler, Türk doktorlarının özellikle teknolojiye uyum sağlama konusunda başarılı olduğunu kaydetti.

Çevre ülkelerde yetişmiş doktorlar olsa da sağlık sistemi ve teknolojinin çok geride kaldığını ifade eden Söyler, bu coğrafyada devletlerin çeşitli yatırımlarının bulunduğunu buna karşın özel sektörün hiç yatırımının olmadığını ifade etti.

Yaptıkları yatırımların bu ülkeler için bir model niteliğinde olduğuna da dikkati çeken Söyler, özellikle Irak'ta kurdukları hastane sonrası çevre ülkelerden kendilerine teklifler gelmeye başladığını ifade etti.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2234 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim