• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

'İş sağlığı ve güvenliği mevzuatında eksik kalmadı'

'İş sağlığı ve güvenliği mevzuatında eksik kalmadı'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Çok net bir şekilde söyleyebilirim ki Türkiye'nin iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı anlamında en ufak bir eksiği kalmamıştır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktör Yardımcısı Sandra Polaski ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Kabulde, Türkiye'nin 1 Aralık itibariyle G-20 dönem başkanlığını yürütmeye başladığını anımsatan Çelik, bu kapsamda uluslararası kuruluşlarla işbirliğini önemsediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin ILO'ya 1932'de üye olduğunu ve aradan geçen süre içerisinde birlikte önemli çalışmaların hayata geçirildiğini belirten Çelik, Türkiye'nin geçtiğimiz aylarda en fazla oyu alarak ILO yönetimine seçildiğine dikkati çekti.

ILO'nun 167 ve 176 sayılı sözleşmelerinin TBMM'de kabul edildiğini ve böylece Türkiye'nin ILO'da taraf olduğu sözleşme sayısını 59'a çıktığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Sadece 167 ve 176 sayılı sözleşmeler değil 155, 161, 187 sayılı sözleşmeleri de biz Meclis'ten geçirdik. Geneli itibariyle bakıldığında bunlara bağlı olarak çıkardığımız İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası da AB standartları çerçevesinde çıkartılan bir yasa. Yani çok net bir şekilde söyleyebilirim ki Türkiye'nin iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı anlamında en ufak bir eksiği kalmamıştır. Son dönemde yaşadığımız acı olayların altında yatan neden ne denetimsizlik, ne mevzuattır. Farkındalık dediğimiz meselenin ele alınması ve yasaların emrettiği hükümler çerçevesinde bir çalışma hayatının tanzimi konusunda gerek işverenlerin gerekse de çalışanların hassas olması gerekmektedir. Yoksa kanunların kitaplarda kalması bir anlam ifade etmez. Bunlar uygulanması için vardır. Bu duyarlılığın artırılması için ILO ve sendikalarımızla ortak çalışmalarımız katkı sağlayacaktır."

"Türkiye'nin belirlediği önceliklerden memnuniyet duyuyoruz"

ILO Genel Direktör Yardımcısı Polaski de Türkiye'yi G-20 dönem başkanı olmasının ardından ziyaret etmelerinin kendileri için ayrıca önem taşıdığını söyledi.

Türkiye ile ILO arasındaki ilişkilerin G-20 dönem başkanlığı sürecinde de etkin bir şekilde artarak devam edeceğine inandığını ifade eden Polaski, Türkiye'nin ekonomi ve çalışma hayatı alanında belirlemiş olduğu gündem ve önceliklerden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Polaski, Türkiye'nin ILO'nun inşaat ve maden işlerinde güvenlik ve sağlığı düzenleyen 167 ve 176 sayılı sözleşmelerini onaylamasını son derece önemli ve kritik bir karar olduğunu düşündüklerini belirterek, "Bu sözleşmelerin onaylanmasını hükümetin ve Meclis'in alkışladığımız bir girişimi olarak değerlendiriyoruz. ILO da bu kapsamda bir uzmanını Türkiye'deki mevzuatın geliştirilmesi ve bu mevzuatın uygulamaya konulmasıyla ilgili olarak görevlendirmiş bulunuyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3414 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim