• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

İshalden korumanın yolları

İshalden korumanın yolları
Uzmanlar, yeni doğan çocukları ishalden korumanın yollarını açıkladı...

Çocuk Hastalıkları uzmanı Dr. Özlem Balcı, yeni doğan çocukları ishalden korumak için sık sık emzirilmesi gerektiğini söyledi. 6 aydan küçük çocukların sık sık emzirilmesinde yarar olduğunu belirten Uzm. Dr. Balcı, "Her dışkılama sonrası kaynamış ve de soğumuş sudan alabildiği kadar içirilmelidir. Eğer anne sütü almıyorsa veya yoksa her zamaki verdiğiniz mamasına devam edilmelidir. Gerekirse hekiminizin önerisi doğrultusunda ishal mamaları da kullanılabilir." dedi.


Ek gıda alan çocukların da yemek yemeye teşvik edilmesini tavsiye eden Uzm. Dr. Balcı, ek gıda alan çocuklara sık aralıklarla enerji ve protein açısından zengin, yumuşak kıvamlı, taze hazırlanmış, püre şeklindeki yiyeceklerden verilmesi gerektiğini kaydetti. Beyaz peynir, haşlanmış yumurta, patates, yoğurt, yoğurtla yapılmış az yağlı yoğurt çorbası, pirinç çorbası, pirinç lapası, haşlanmış et, ızgara köfte, az yağlı pirinç pilavı, makarna gibi gıdaların verilebileceğini anlatan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Balcı, potasyumdan zengin olması açısından muz püresi veya taze sıkılmış meyve suların da ek gıda alan çocuklara verilebileceğini dile getirdi. İshalden korunmak için bebeklerin ilk altı ay sadece anne sütü verilmesini isteyen Uzm. Dr. Özlem Balcı şöyle devam etti:"Çocuğunuza yiyecek hazırlamadan ve onu beslemeden önce, çocuğunuzun altını değiştirdikten sonra, kendiniz tuvaletten çıktıktan sonra mutlaka ellerinizi yıkayın. İshal olma riskini azaltmak için çocuğunuzu beslerken biberon kullanmayın. Bebeğinizin yiyeceklerini kolay temizlenen cam veya porselen kaplarda hazırlayın ve kaşıkla yedirin.Temizliğinden emin olmadığınız yiyecek ve içecekleri kullanmayın. Çiğ sebze ve meyveleri temiz su ile iyice yıkamadan yedirmeyin. Yiyeceklerinizi ağzı kapalı olarak buzdolabında saklayın. Pişirmiş olduğunuz yiyeceklerinizi oda sıcaklığında iki saatten fazla bırakmayın. Temiz olup olmadığından emin olmadığınız suları mutlaka kaynatarak çocuğunuza içirin. İçme sularınızı temiz kaynaktan temin edip temiz kaplarda ağzı kapalı olarak saklayın".
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2550 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim