• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

İsim hatası yapıldı diye hekime dayak attı!

İsim hatası yapıldı diye hekime dayak attı!
Diyarbakır'da bir kişi, cinsiyetini yanlış yazıldı diye doktoru dövdü.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde hastaneye giden Serkan Balcı isimli vatandaşın, cinsiyeti yanlış yazıldığı için doktoru darp ettiği iddia edildi. Olayın ardından sağlık çalışanları basın açıklaması yapıp 2 saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi Devlet Hastanesi'nde 3 gün önce Kulak Burun Boğaz (KBB) polikliniğinde göreve başlayan Op. Dr. Murat Eriman hastası tarafından darp edildi. KBB polikliniğine muayene olmak için giden Serkan Balcı, poliklinik evrakı üzerinde cinsiyet hanesine kadın yazılmış olmasına kızarak KBB doktoru Talip Murat Eriman'a saldırdı. Poliklinik önünde bekleyen diğer hastalar araya girerek kavgayı ayırırken, darp edilen doktor kendisini darp ederek gözlüğünü kıran şahıstan şikâyetçi oldu.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI"

Ergani Devlet Hastanesinde yaşanan bu olayın ardından sağlık çalışanları iş bıraktı. Sağlık Emekçileri Sendikası, Sağlık-Sen ve Diyarbakır Tabipler Odası basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı. Diyarbakır Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Toker "Hastasının sağlığından başka bir kaygısı olmayan ve bu amaç için bütün olumsuz şartlara rağmen olağanüstü çaba gösteren sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmadıkları gün neredeyse yoktur. Bunun en son örneği de dün yayanmıştır. KBB polikliniğinde hasta kabulü yapan Op. Dr. Talip Murat Eriman, bir hastayı muayene ederken, başka bir hastanın evrakı üzerinde yanlış cinsiyet tanımlaması gerekçe gösterilerek darp edilmiştir" dedi.

Toker, "Bu kadar basit bir gerekçeyle bir hekimin darp edilmesi, sağlıkta gelinen boyutun ne kadar vahim olduğunun göstergesidir. Şiddete maruz kalan meslektaşlarımıza yapılan çirkin saldırıları bir kez daha nefretle kınarken, özel olarak hekimleri ve sağlık çalışanların doğrudan ya da dolaylı olarak hedef gösterenleri söz ve eylemlerini bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz. Çalışma ortamında şiddetin önemli bir risk faktörü haline gelmesinden dolayı buna karşı acilen yasal mevzuatın oluşturulmasını ve önleyici tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından 2 saatlik iş bırakma eylemi yapan doktorlar ve hastane çalışanları dağılırken, darp edilen Doktor Talip Murat Eriman'ın psikolojisinin bozulduğu ve 1 hafta rapor aldığı bildirildi.

Haber3

Bu haber toplam 2264 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim