• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

İskonto oranlarında SGK ile anlaşan eczacılar sabahlamak zorunda kalacaklar

İskonto oranlarında SGK ile anlaşan eczacılar sabahlamak zorunda kalacaklar
Sosyal Güvenlik Kurumu ile eczacılar arasında sözleşmelerin yenilenmesi aşamasında sorun meydana getiren yeni kurum iskontoları, 37 gün sonra dün uygulamaya başlandı. SGK, eczanelere gönderdiği yazıda 37 gündür işlenen reçetelerin düzeltilerek yeniden sis

Sosyal Güvenlik Kurumu ile eczacılar arasında sözleşmelerin yenilenmesi aşamasında sorun meydana getiren yeni kurum iskontoları, 37 gün sonra dün uygulamaya başlandı. SGK, eczanelere gönderdiği yazıda 37 gündür işlenen reçetelerin düzeltilerek yeniden sisteme girilmesini istedi. SGK reçete düzeltmelerinin ise, 18.00 ile 08.00 saatleri arasında yapılmasını istedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile eczacılar arasında yaklaşık 1.5 aydır kurum ıskontoları nedeniyle yaşanan sıkıntı Temmuz sonunda çözüme kavuşmuştu. Yeni kurum ıskontoları 37 gün sonra, dün uygulanmaya başlandı. SGK, eczanelere gönderdiği yazıda 37 gündür işlenen reçetelerin yeni kurum ıskontolarına göre düzeltilerek yeniden sisteme girilmesini istedi. Ancak SGK yazısında eczacıların yaklaşık 25 milyon reçeteyi kapsayan düzeltme işlemini akşam 18.00'den sonra sabah 08.00'e kadar yapmaları gerektiğini bildirdi.

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan ANKA'ya yaptığı açıklamada, düzeltme işleminin yaklaşık 25 milyon reçeteyi kapsadığına işaret ederek "Bir ayı geçen sürede sistemde gerekli düzeltme yapılmayıp, ıskontolardaki kayıplarının telafisi için direnen eczacılardan adeta intikam alırcasına yeni düzenlemeler hayata geçirilmektedir" dedi. Saydan şunları söyledi:

"9 Temmuz tarihinde imzalanan ve 1 Temmuzdan itibaren geçerli olan SGK ile eczacılar arasında uygulanacak ıskonto oranlarına ilişkin protokol şartları sadece eczacıların devlete yapacakları ıskontoların sisteme işlenmesiyle uygulamaya dün başlamıştır. SGK'dan eczanelerimize gelen mesajda; "Temmuz dönemi faturalarına ait teslim tarihi 22.08.08 tarihine kadar uzatılmıştır. 01.07.2008 tarihinden itibaren girilen reçetelerin yeni eczane ıskonto oranlarına göre düzeltme işlemleri her gün 18.00-08.00 saatleri arasında reçete iade kısmından düzelt-kaydet butonları kullanılarak yapılabilecektir' denilmektedir.

Bu mesaja göre; 37 günlük reçete yani yaklaşık 25 milyon reçete eczacılar tarafından düzeltilerek, tekrar sisteme girilecektir. Bu mesaja göre bu işlem ancak akşam 18'den sonra ve sabah 8'e kadar yapılabilecektir. Gelen mesaj, SGK provizyon sistemini gayet güzel anlatmaktadır. Açıkça, provizyon sistemi hem günlük reçete girişlerini, hem de reçete düzeltme işlemlerini bir arada yapamayacak kapasitededir denilmektedir. TEİS olarak neredeyse 3,5 senedir bir türlü düzelmeyen, düzeltilmeyen SGK provizyon sistemini ve eczacıların emek, zaman kaybını önlemek için Temmuz ayı reçetelerimizin fatura altından ıskonto hesabını yapacak düzenlemenin kurum tarafından yapılmamış olmasını protesto ediyoruz. Kurumdan kaynaklanan, uygulamada yaşanan bu aksaklıkların bedelini eczanelerimizde sabahlayarak ödemeye mecbur muyuz?"

Bu haber toplam 1661 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim