• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

"İslam coğrafyasında yaşananlar yüreğimizi yangın yerine çevirdi"

"İslam coğrafyasında yaşananlar yüreğimizi yangın yerine çevirdi"
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Gazze, Suriye, Irak, Myanmar, Doğu Türkistan başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan ve dünyanın sessiz kaldığı vahşetler, yüreğimizi yangın yerine çevirdi"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İslam coğrafyasında yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Gazze, Suriye, Irak, Myanmar, Doğu Türkistan başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan ve dünyanın sessiz kaldığı vahşetler, yüreğimizi yangın yerine çevirdi. Mazlum Filistin halkının bombaların gölgesinde gireceği bu Ramazan Bayramı, her platformda onların yanında olan ülkemiz ve milletimizin onurlu duruşuyla, böylesi bir vahşete sessiz kalanların ise utançla anılacağı bir gün olarak tarihe geçecek" ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'de kardeşliğin, dostluğun, barışın, birlik ve beraberliğin en yoğun şekilde yaşandığı bir ramazan ayının daha bittiğini anımsatarak, bayramların halkın birlik ve dayanışmasını, sosyal barış ve kardeşliğin geliştirilmesini sağlayan; milletçe ortak sevinçler yaşanmasına vesile olan bir gün olduğunu bildirdi.

Bu yıl bayramın buruk karşılandığını vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Gazze, Suriye, Irak, Myanmar, Doğu Türkistan başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan ve dünyanın sessiz kaldığı vahşetler, yüreğimizi yangın yerine çevirdi. Mazlum Filistin halkının bombaların gölgesinde gireceği bu Ramazan Bayramı, her platformda onların yanında olan ülkemiz ve milletimizin onurlu duruşuyla, böylesi bir vahşete sessiz kalanların ise utançla anılacağı bir gün olarak tarihe geçecek. Her zaman olduğu gibi bugün de yardımlarımız ve dualarımızla mazlumların yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz.

Vatandaşlarımızın sağlıklı ve mutlu bir ortamda bayramlarını yaşayabilmeleri için her zaman, her an ve her koşulda ter döken, böylesi özel günlerde bile görevlerinin başından ayrılmayan değerli hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın can siperane yaklaşımlarını bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Tüm sağlık çalışanlarımızın ve milletimizin Ramazan Bayramını yürekten kutluyorum.

Ramazan Bayramının Gazze başta olmak üzere bütün İslam alemi ve insanlık için huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Bayramınız kutlu, yaşamınız hep sağlıklı olsun."

Öte yandan, Bakan Müezzinoğlu'unun bayram namazını Çanakkale Şehitliği'nde kılacağı belirtildi. 

Bu haber toplam 2016 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim