• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

İslam: Engelli ve engelli yakınlarının tayinleri kolaylaşıyor

İslam: Engelli ve engelli yakınlarının tayinleri kolaylaşıyor
Aile Bakanlığı ile ilgili kanun değişiklikleri hakkında bilgiler veren Bakan Ayşenur İslam, artık daha fazla engellinin yardım almasına imkan sağlanacağını söyledi. İslam, 'Eğitim ve istihdamdaki ayrımcılık yasağı da güçlendirildi' dedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kamuoyunda 'torba kanun' olarak bilinen 6518 sayılı 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' ile ilgili bilgiler vermek için basın mensupları ile Bakanlıkta bir araya geldi. Kanunda engelli ve yaşlılar, çocuk hizmetleri, sosyal yardımlar, şehit yakınları ve gaziler ile Bakanlığın teşkilat ve görevleri alanlarında yenilikler yer aldığını söyleyen İslam, çocuk gelinler için yeni bir yol haritası belirlendiğini söyledi.

TAYİNLER KOLAYLAŞIYOR

İslam, engelli ve engelli yakınlarının tayin ve nakillerini kolaylaştıran düzenlemenin de kanunda yer aldığını kaydederek, 'Kendisi, eşi, birinci derecede yakını engelli olan memurlarımız, ailelerindeki engellilerin veya kendilerinin daha rahat şartlarda yaşayabilmeleri için bir ilden başka bir ile nakil talebinde bulunduklarında ilgili kuruluşlar bu talepleri karşılamak durumunda olacaklar' diye konuştu. Engelli eğitimiyle ilgili de kolaylıklar getirdiklerini dile getiren İslam, kanunla eğitim ve istihdamda ayrımcılık yasağının güçlendirildiğinin altını çizdi.

AYLIK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Bakan İslam düzenlemeyle evde bakım aylıklarında yaşanan sorunların da çözüldüğünü ifade etti. Gelir kriterlerinin hane halkı yaklaşımı çerçevesinde yeniden belirlendiğini aktaran İslam, 'Yeni yaptığımız düzenlemeyle, bir hanede birden fazla engelli vatandaşımız varsa birinciden sonraki engelli kardeşimiz gelir kriteri hesaplamasında iki kişi sayılacak. Dolayısıyla hane geliri daha fazla kişiye yayılmış olarak görüleceğinden daha fazla engellinin yardım alması durumu ortaya çıkacak' açıklamasını yaptı.

Ayşenur İslam, basın toplantısınınsonunda Müsteşarı Nesrin Afşar Çelik'i basın mensuplarına tanıştırdı. Çelik Türkiye tarihinin ikinci kadın müsteşarı oldu.

Yaşlılara harçlık desteği

Resmi ve özel kurumlarda ücretsiz bakım hizmeti alan muhtaç, engelli ve yaşlılara ihtiyaçları için verilen harçlığın kapsamını genişlettiklerini ifade eden İslam, 'Eskiden sadece kendi kurumlarımızda kalan engelli ve yaşlılarımıza harçlık verebiliyorduk ama artık Darülaceze'de kalanlara ya da Bakanlığımızın desteğini alan bu tür kurumlardaki engelli ve yaşlılara da harçlık desteği verebiliyoruz' dedi.

Erken evlilikler cezalandırılacak

Ayşenur İslam, zorla ve erken yaşta evliliklere ilişkin sorunu tümüyle ele aldıklarını belirterek, 'Bu bir sosyal yara, bunu muhakkak çözümlememiz gerektiğine inanıyorum. Biz sorunu tümü ile ele aldık, iki aşamalı bir planımız var. Birinci aşama bugüne kadar çıkmış yasalar doğrultusu altında bu tür istenmeyen olayların engellenmesini sağlamak. Yasaların caydırıcılığını ön plana çıkarmak. Yasaların tam anlamıyla uygulanmasını sağlayarak, cezalandırma sistemi ve caydırma sistemi oluşturmak. Birinci aşamayı çalışmamız için mevcut yasalarımızın uygulanmasını istiyoruz. Bu yasaları uygulayacak olan 6 bakanlığımızda, bu bakanlarla bakanlar düzeyinde görüşmelerimizi yaptık' dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5389 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim