• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

İştahsız çocuklara yemek yedirmenin püf noktaları

İştahsız çocuklara yemek yedirmenin püf noktaları
Eğer çocuğunuz iştahsızsa, her öğün ne yapacağınızı, ne yedireceğinizi şaşırırsınız. Birçok anne ve baba da aynı durumdan şikayetçi.

Eğer çocuğunuz iştahsızsa, her öğün ne yapacağınızı, ne yedireceğinizi şaşırırsınız. Birçok anne ve baba da aynı durumdan şikayetçi. Peki bu konuda çocuğunuzun iştahını açmak, daha çok yemesini sağlamak için ne yapmalısınız?

1. Akşam yemeğini erken saatte yedirin: Birçok çocuk öğleden sonra, okuldan eve geldiğnde, yaklaşık saat 3 gibi acıkır. Bu zaman dilimi çocuklarınız için en iyi yemek saati olabilir, daha sonra da akşam hafif bir atıştırmalık yedirebilirsiniz. Eğer çocuğunuz okulda öğle yemeğinde çok fazla yemediyse bu doğrudur. Ancak öğle yemeğinde karnını doyurduysa okuldan gelince bir şey yedirmeyin. Akşam yemeğinde daha fazla acıkmasını bekleyin.
2. Yarım yarım yedirin: Çocuğunuza biraz yediğiniz yemekten ve biraz da sevdiği yemekten parça parça yedirin. Örneğin, tavuk seviyorsa biraz tavuk, biraz da sebze yemeği sunun. Sebze yemeğini bitirirse tavuğunu da yiyebileceğini söyleyin.
3. Daha küçük porsiyonlar şeklinde yemeğini sunun: Genellikle tabaklarımıza ihtiyacımızdan fazla alırız. Fakat, iştahsız çocuklar için bu durum daha tehditkardır. İştahı olmayan çocuklarınıza daha küçük tabaklarda daha küçük porsiyonlar şeklinde yemeklerini verin. Böylece yemek yedirirken savaşı sona erdirirsiniz.
4. İlk kez yediği yemeklerde sabırlı olun: Bazen çocuklar kendilerine sunulan yemezi sevmezler veya yeni bir yemeği denemekten çekinirler. Eğer çocuğunuza yeni bir yemek veriyorsanız, yemekten bir iki parça verin. Ancak bir sonraki seferde daha fazla yemesi gerektiğini belirtin.
5. Bir kez yemek yerine başka şeyler yemm izin verin: Haftada bir kez yemek yerine bir tost, sandviç ya da bir kase mısır gevreği yemesine izin verin. Bunun hangi öğünde ve hangi gün olacağını kendisi belirlesin.
6. Oyun ile yemek yedirin: Birçok çocuk oyunları sever. Bu nedenle akşam yemeğinde çocuğunuzla yaşına uygun olarak oyun oynamayı deneyin.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2956 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim