• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

İstanbul Cerrahi'yi aldı sağlıktan enerjiye yeni yatırımlar yolda

İstanbul Cerrahi'yi aldı sağlıktan enerjiye yeni yatırımlar yolda
Mineks, Ortadoğu'da 'sağlık'lı büyüyecek. Mineks Yönetim Kurulu Başkanı Göktuna, yeni hastane yatırımlarına sıcak baktıklarını söyledi

İSTANBUL Cerrahi Hastanesi'ni satın alarak dikkatleri üzerine çeken Mineks, inşaattan sağlığa enerjiden finansa yeni yatırımlar için düğmeye bastı. Mineks'in Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna, büyük potansiyel gördükleri sağlık sektörüne İstanbul Cerrahi Hastanesi'ni 60 milyon dolara satın alarak adım attıklarını belirterek, Kuzey Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Libya'da da üç hastane kuracaklarını dile getirdi. Göktuna, 'Özellikle Türk dizileri Ortadoğu'da hem büyük farkındalık hem de sempati yaratıyor' diye konuştu. Sağlık yatırımlarının bununla sınırlı kalmayacağını belirten Göktuna, Kuzey Irak'ta yeni yapılmış bir hastane ile ilgilendiklerini belirterek, 'Buranın adı Cerrahi Erbil olabilir. Bu markayı özellikle o coğrafyada zincir haline getirebiliriz. Libya'da da iki hastane projesi var' dedi. Göktuna, sağlık dışında, enerji, inşaat ve katı atık sektörünü de incelemeye aldıklarını söyledi.

GALATAPORT İÇİN ORTAKLIK YAPACAK

GALATAPORT ihalesi ile de ilgilendiklerini belirten Göktuna, Lübnan iç savaşından sonra yerle bir olan Beyrut'u adeta yeniden yaratma projesi Solidere'de görev alan şirketin CEO'su Neasser Chammaa ile ortaklık kuracağını söyledi. Sözü alan Chammaa, bu süreçte 265 yapıyı restore ettiklerini, 2007'den sonra da şirketi Solidere International'ı yurtdışı işlere açtıklarını söyledi ve ekledi: Bu proje bizim için çok önemli ve aynı zamanda çok ilginç bir proje.

Geleceğin golfçülerini yetiştiriyor
GÖKTUNA, aralarında Antalya Yetiştirme Yurdu'nda 13 çocuğun da bulunduğu 80 genci sahibi olduğu National Golf Kulübü'nde 'geleceğin golfçüleri' olarak yetiştiriyor. Sponsorluk konusunda firmaların 'bütçe yok' gerekçesiyle önyargılı davranmasını anlayamadığını belirten Göktuna, 'Bu ülkede futbol, yeni yeni de basketbol dışında hiçbir spora sponsor bulunamıyor' diye sitemde bulundu. Bu arada Göktuna, dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve Avrupa'nın en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'nın (Ladies European Tour) Türkiye ayağı 10-13 Mayıs 2012 tarihlerinde National Golf Kulübü'nde gerçekleşeceğini söyledi.

Aylin LÖLE
[email protected]
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3456 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim