• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

İstanbul Eczacı Odası'ndan "dava geri çekilsin" talebi

İstanbul Eczacı Odası'ndan "dava geri çekilsin" talebi
Oda başkanı Sarıalioğlu: "Sağlık Bakanımızı, demokrasi bilinciyle bağdaşmayan bu davayı geri çekmeye davet ediyoruz"

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, "Sağlık Bakanlığı, darbeyi kınayan bildirimizde Türk milletine hakaret ettiğimizi öne sürerek, kuruluş amaçlarımız dışında faaliyet gösterdiğimiz iddiasıyla görevden alınmamızı talep etmektedir. Sağlık Bakanımızı, demokrasi bilinciyle bağdaşmayan bu davayı geri çekmeye davet ediyoruz." dedi.

Sarıalioğlu, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, 15 Temmuz'da alçakça bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını, halkına kurşun sıkmaktan, TBMM’yi bombalamaktan çekinmeyen teröristlerin herkese karanlık bir gece yaşattığını söyledi.

Bu korkunç gecenin sorumlularının hesap vermesini istediklerini aktaran Sarıalioğlu, "16 Temmuz'da web sayfamızda darbeyi kınayan, demokrasi ve milli birliğimize sahip çıkan, toplumsal barış ve huzurun bir an önce sağlanmasını talep eden bir bildiri yayınladık. Aynı bildiride, o gecenin halk direnişi ile örtüşmeyen, teslim olan masum erlere karşı hukuksuz müdahalelere girişerek toplumsal vicdanı da rahatsız eden provokatörleri kınadık." diye konuştu.

Sarıalioğlu, bu açıklamadan 5 gün sonra bu cümlelerinin bilinçli olarak çarpıtıldığını, oda yönetimine yönelik linç kampanyası başlatıldığını öne sürerek, şöyle devam etti:

"Bu linç kampanyası, oda yönetimimize muhalif küçük bir grup eczacı tarafından organize edildi. Alçak darbe girişiminin yarattığı kaos ortamını fırsat bilen, çoğu sahte hesaplar vasıtasıyla olmak üzere sosyal medya üzerinden bizleri açık hedef gösteren bir organizasyona maruz kaldık. Toplumun yaşadığı travmayı da göz önüne alarak, kasıtlı yaratılan algı kirliliğine son vermek amacıyla 22 Temmuz'da darbe karşıtı duruşumuzu ifade eden bir açıklama daha yayınladık. 8 Ağustos'ta ise Sağlık Bakanlığı'nın, oda yönetimimizin görevden alınması talebiyle mahkemeye başvurduğunu Asliye Hukuk Mahkemesi'nden gelen tebligatla öğrendik. Sağlık Bakanlığı, darbeyi kınayan bildirimizde Türk milletine hakaret ettiğimizi öne sürerek, kuruluş amaçlarımız dışında faaliyet gösterdiğimiz iddiasıyla görevden alınmamızı talep etmektedir."

Bunun 15 Temmuz sürecinden sonra milli birlik ve mutabakat söylemini öne çıkaran anlayışla örtüşmediğini, tam tersine demokrasiye zarar verdiğini iddia eden Sarıalioğlu, "Sağlık Bakanlığı, darbeyi kınayan bildirimizde Türk milletine hakaret ettiğimizi öne sürerek, kuruluş amaçlarımız dışında faaliyet gösterdiğimiz iddiasıyla görevden alınmamızı talep etmektedir. Sağlık Bakanımızı, demokrasi bilinciyle bağdaşmayan bu davayı geri çekmeye davet ediyoruz." dedi.

Toplantıya, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Adana, Samsun, Bursa, Gaziantep, Eskişehir, Diyarbakır, Denizli, Mersin ve Kocaeli ecza odalarının yanı sıra meslek gruplarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2801 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim