• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

İstanbul İl Özel İdaresi’nden 7 yıldızlı hastane

İstanbul İl Özel İdaresi’nden 7 yıldızlı hastane
Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı. İstanbul yeni ve modern bir Devlet Hastanesi'ne kavuşacak.

Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı. İstanbul yeni ve modern bir Devlet Hastanesi'ne kavuşacak. 5 bloktan oluşacak ve 309 yatak kapasitesi ile hizmet verecek şekilde planlanan hastanede, beyin cerrahi, doğum servisi, görüntüleme merkezi, diyaliz, tüp Bebek, genel cerrahi gibi birçok uzman branşta hizmet verilecek. Hastanenin 2012 yılı sonunda hizmet açılması hedefleniyor.

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapılacak Bahçelievler Devlet Hastanesi temel atma töreni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi. Türkiye'nin En Modern Devlet Hastaneleri'nden biri olarak tasarlanan Bahçelievler Devlet Hastanesi, 30 bin 460 metrekare alana inşa edilecek ve 309 yatak kapasitesi ile hizmet verecek.

2012 Yılı Sonunda Hizmete Açılacak

Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "2004-2005 yılında sağlık, 2005-2006 yılında sosyal güvenlik alanında yaptığımız reformlarla dünyada sağlık ve sosyal güvenlik alanında en iyi ülkelerden biriyiz. Sağlık alanındaki eski günleri hatırlatmak istemiyorum. 2004 yılında bir hasta ortalama 6 saat harcıyordu, şu anda 1,4 saat harcıyor.

Sağlık karnesi çıkarmak, sağlık hizmeti almak ne kadar zordu. Şimdi TC No ile karnesiz sağlık hizmeti alınıyor. 18 yaşına kadar bütün çocuklarımız sigortalıdır. İstanbul'a nasıl hastane yapıyorsak Şırnak'a, Hakkari'ye, Bayburt'a, Sivas'a ve Türkiye'nin her yerine aynı standartlarda modern hastaneler yapıyoruz. Sözleşmeli personel vasıtasıyla Türkiye'nin her yerine sağlık hizmeti veriyoruz.

Sözde değil özde reform yapıyoruz" dedi. Müteahhit ile pazarlık yapan Bakan Dinçer, 2013 sonunda bitirilmesi planlana hastane için 2012 yılı sonunda bitirilecek sözünü de aldı.

7 Yıldızlı Otel Hastane Olacak

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise konuşmasında "Eskiden İstanbul'daki hastane sayısını bilir hepsini sayardık. Çapa, Cerrahpaşa, Şişli, Okmeydanı derdik. Bugün hastane sayımız her geçen gün arttı ve sayamaz olduk. İstanbulumuza sağlık alanında çağ atlattık. 7 Yıldızlı otel hastane İstanbul halkına hayırlı Uğurlu olsun. İnşaat kalitesiyle, mimarisi ve donanımıyla Bahçelievler Devlet Hastanesi 7 Yıldızlı bir otel hastane olarak hizmet verecek" açıklamasını yaptı.

74 Milyon 880 Bin Liralık Yatırım İle Tamamlanacak

Hastanenin 74 milyon 880 bin liralık yatırım ile tamamlanacağını belirten Hasan Hüsamettin Koçak, İstanbul Bahçelievler Devlet Hastanesi; 30 bin 460 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Patolojiden mikrobiyolojiye kadar farklı alanlarda 14 laboratuvarı, 309 yatak kapasitesi, 10 ameliyathanesi, içinde nükleer tıp ünitesinin de bulunduğu 7 görüntüleme merkezi ve 89 polikliniği ile İstanbul Bahçelievler Devlet Hastanesi; 65.996 metrekare inşaat alanına sahip olacak" dedi.

Bahçelievler'de Sağlık Alanında Büyük Bir Eksikliği Giderecek

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu "Bahçelievler'e hastane inşa etmek hayalimizdi. Bunu dile getirdiğimizde herkes yapamazsınız diyordu fakat biz başarmak için baş koymuştuk, bu bizim için milli bir politika olmuştu." dedi. Sözlerine "Bahçelievler bir rüyasına daha kavuşuyor bugün. Burada inşasına başladığımız 7 Yıldızlı hastanemiz Bahçelievler'de sağlık alanında büyük bir eksikliği giderecek." şeklinde devam eden Develioğlu, hastanenin modern mimarisi ile çevreye büyük katkı sağlayacağına değindi.

Bu haber toplam 5047 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim