• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

İstanbul il Sağlık Müdürü görevinden alındı

İstanbul il Sağlık Müdürü görevinden alındı
İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, görevinden alındığını bildirdi. Bakar, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, ''Severek yaptığım bir görevden ayrılıyorum'' dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, görevinden alındığını bildirdi. Bakar, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, ''Severek yaptığım bir görevden ayrılıyorum'' dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, görevden alındı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevine 30 Aralık 2002 tarihinde başladığını, kadrosunun Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcılığı olduğunu ifade eden Bakar, şunları söyledi:
''Bana üst görevler teklif edildi, hepsine 'Hayır' dedim. 'Ben ya yerimde kalırım ya da Haseki Hastanesi'ne geri dönerim. Teşkilattan asla ayrılmak istemiyorum' dedim. O üst görevlerin bonusu da konuşmamamdı. Ben hür bir adamım, öz güveni yüz üzerinden 100 olan bir insanım. Dolayısıyla asla böyle bir görevi bu şekilde ve başka bir şekilde kabul edemeyeceğimi, ya teşkilatın başında ya da teşkilatın içinde kalmak istediğimi, onların ürettiği hizmetin bu şekilde görev değişikliğiyle de yapılmasını kabul edemeyeceğimi belirttim. Dolayısıyla onayım geldi, ben Haseki Hastanesine geri dönüyorum. Olayın hikayesi budur.''

Bakar, ''kırgın olup olmadığının sorulması'' üzerine, ''Teşkilatı seviyorum onlarla beraber çalışmaktan çok memnundum. İnanç ve hizmet adamıyım, burada da hizmet ederim, başka bir yerde de hizmet ederim. İsteğimin ve arzumun dışında bir üst görev gelirse memuriyetten istifa edeceğimi de belirttim'' dedi.


Çalışmalarını anlattı

Mehmet Bakar, görev süresi boyunca yaptığı çalışmalara değinerek, poliklinikte tedavi edilen hasta sayısının 4 milyon 700 binden 26 milyona çıktığını, ameliyatların 6-7'ye katlandığını belirterek, ''İstanbul Sağlık Teşkilatı dönüşüm programına yeterli destek vermedi diyenlere, diyecek olanlara, ancak teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Kendisini göreve getirenlerin, sadece İstanbul'un sağlık müdürlüğü otoritesi olarak göreve getirmediklerini savunan Bakar, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İstanbul'daki tüm sağlığın üzerinde söz sahibi olarak göreve getirdiler ve bu desteği de düne kadar devam etti. Bunu asla inkar etmiyorum. Bugüne kadar da çeşitli hususlarda olumsuzluklara karşı bizi destekleyen Sayın Başbakan'a da burada teşekkür ederim. Konuşmamı kimse yasaklayamaz, her zaman için doğruyu söyleyeceğim. Ben kurşun asker değilim ki... Neden fikrimi söylemeyeceğim, neden muhalefet etmeyeceğim? Birileri sadece tek başına verdikleri kararların mı doğru olmasını bekliyorlar?''


İstifa eden arkadaşlara dön çağrısı

Bakar, görevden ayrılmasından müteessir olup istifa eden 6 müdür yardımcısı, 3 şube müdürü, 20 başhekim, 20 civarında sağlık grup başkanına verdikleri destek için teşekkür etti ancak istifalarını geri alıp görevlerine devam etmelerini istedi.

Sağlık Bakanlığı'ndaki bürokratlara da sert geçen görüşmeleri olsa da teşekkür eden Bakar, ''Sayın Bakanıma ve Sayın Başbakanıma da hürmetlerimi ve teşekkürlerimi hepinizin huzurunda arz ederim'' diye konuştu.

Toplantıyı izleyen İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından bazılarının göz yaşlarını tutamadığı gözlendi. Bakar'a sağlık grup başkanları adına, bir ayna hediye edildi.

Cumhuriyet

Bu haber toplam 2285 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim