• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

İstanbul, Pilot Uygulama Kapsamına Alındı

İstanbul, Pilot Uygulama Kapsamına Alındı
İstanbul Eczacı Odası tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün, dün gece saat 23.00'den itibaren pilot bölge olarak seçtiği İstanbul'da,

İstanbul Eczacı Odası yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün , dün gece saat 23.00'den itibaren pilot bölge olarak seçtiği İstanbul'da, Medula provizyon sistemi üzerinden karekod bilgisi sorgulama işlemini başladığını belirtti.

İstanbul Eczacı Odası ayrıca Medula provizyon sistemi üzerinde yer alan karekod sonlandırma butonu ile sorgulaması yapılamayan hiçbir ilaç artık hastaya verilemeyeceğini açıkladı.

İstanbul Eczacı Odası'nın açıklmasında şu bilgilere yer verildi;

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, bu uygulamaya başlarken İstanbul Eczacı Odasını hiçbir şekilde bilgilendirmemiştir. Pilot uygulamanın başlangıcı ile ilgili olarak dün gece, nöbet tutan meslektaşlarımız da sistem üzerinden uyarılmadıkları için ilaç hizmetinin verilmesinde büyük sorunlar yaşanmış ve meslektaşlarımız sorgulama yapmadan verdikleri ilaçların bedellerini alamama tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır.

İstanbul'da başlatılan pilot uygulama bir dayatmadır

İlaç Takip Sisteminin uygulanmaya başladığı günden bu yana, bu sistemin açıklarını sürekli olarak eczacı üzerinden kapatmayı ilke edinen anlayış, bugün de hiçbir açıklama yapmadan karekod sonlandırma butonunu devreye sokarak, pilot uygulamadan haberi olmadan ilaç hizmetini sürdürmeye çalışan binlerce meslektaşımızı mağdur etmiştir.

Meslektaşlarımızı özellikle uyarıyoruz
Bugünden itibaren Medula sistemine giriş yapılan ancak karekod sonlandırma butonu üzerinden onay alınamayan ilaçlar, Geri Ödeme Kurumları tarafından ödenmeyecektir.

Meslektaşlarımız, hastalarımızı mağdur etmeme adına sistemden ''karekod sonlandırma'' onayı almadan verdikleri her ilacın bedelini kendi ceplerinden karşılama riski altında kalacaklardır. Bugün eczanelerimizde bulunan gerek karekodlu gerekse geçici karekod etiketli birçok ürünün İTS ye kayıtlı olmadığı, hatalı kayıt olduğu ve/veya standartlara uymadığı bilinen bir gerçektir.

Bu nedenle, meslektaşlarımızın sadece satış bildirimi yaparak ''karekod sonlandırma'' butonu üzerinden onay almadan ilaç vermeleri telafisi mümkün olmayan kayıplar oluşturacaktır.

Medula provizyon sistemi üzerinde ''karekod bilgileri İ.E.G.M sisteminden çekildi'' bilgisini almadığınız hiçbir ilacı hastaya vermeyiniz.

Yürümeyen bir İlaç Takip Sisteminin tüm uygulamalarını adım adım eczacılara dayatanlar; bizler her türlü riski göze alarak hastalarımıza ilaç ulaştırmaya devam ettiğimiz sürece, kamuoyunun baskısını üzerlerinde hissetmeyecekler ve sistemin ''tıkır tıkır'' işlediğini iddia etmeye devam edeceklerdir.

İlaç Takip Sistemi üzerinde yaptıkları değişikliği eczacıya duyurma gereği bile duymayanlar bilmelidirler ki; tüm olumsuzluklara rağmen ilaç hizmetini eksiksiz sürdürmeye çalışan meslektaşlarımızın da bir dayanma sınırı vardır ve o sınırı aşanlar eczacının örgütlü gücünü karşılarında bulacaklardır.
 

Bu haber toplam 3690 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim