• BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden "nöbet" açıklaması

İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden "nöbet" açıklaması
"Sağlık çalışanlarımızın haftalık çalışma saatlerinde bir artışa gidilmemiş olup, verimli bir planlama ile süre aşılmadan İstanbul'a daha nitelikli bir sağlık hizmeti sunulması hedeflenmiştir"

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, aile sağlığı merkezi (ASM) ve 112 Ambulans Servisi çalışanlarının haftalık çalışma saatlerinde bir artışa gidilmediğini, verimli bir planlama ile süre aşılmadan İstanbul'a daha nitelikli bir sağlık hizmeti sunulmasının hedeflendiğini bildirdi.

Sağlık Müdürlüğü'nden, sağlık çalışanlarının dün ve bugün yaptıkları "nöbet" protestoları üzerine yapılan açıklamada, Aile Hekimliği Nöbet Uygulaması ile ilgili bilgi verildi.

Türkiye'de mevcut hekim sayısının yaklaşık 5'te birini aile hekimlerinin oluşturduğu belirtilen açıklamada, sağlık hizmetinin 24 saat kesintisiz olduğu ve hekimlik hizmetinin nöbetsiz olamayacağı gerçeğinden hareketle, aile hekimlerinin mesai saatleri dışında da sorumlusu oldukları ailelerin mesai dışı sağlık hizmetleri sunumuna katkı sağlamaları gerektiği kaydedildi.

Ülkenin hekim sayısının yüzde 20'sinin "nöbetten istisna grup" olarak tanımlanmasının zaten az olan hekim sayısı karşısında kabul edilemeyecek bir durum olduğunu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu amaçla planlanan aile hekimlerinin nöbet uygulamasının özellikle İstanbul ilinde mesai saatleri dışında da çok yoğun olan sağlık hizmetlerine ciddi katkıda bulunacağı ve halka sunulan sağlık hizmetlerinde iyileşme sağlanacağı düşünülmektedir.

112 Acil Yardım İstasyonları ile ilgili olarak; yapılan istatistiki analizlerde 112 Acil Yardım çağrılarının gündüz saatlerinde yoğunlaştığı, gece saatlerinde ise bu çağrıların ortalama 1/3'üne kadar düştüğü görülmüştür. Mevcut insan kaynağı ve imkanlarının daha verimli kullanabilmesi için ilave olarak gündüz hizmeti veren 112 Acil Yardım İstasyonları açılmıştır. Böylece acil çağrılarımıza daha erken ulaşma imkanı elde edilmiştir."

Açıklamada, yaklaşık 14 milyonluk nüfusa hizmet veren İl Ambulans Servisi'nin 163 Acil Yardım İstasyonu ile aktif olarak çalıştığı aktarılarak, "Saha organizasyonu ve çalışan dengesi göz önünde bulundurularak yapılan planlamada, ortalama 9 dakika olan vaka erişim hızının daha aşağılara çekilmesi ve etkili müdahale yapılabilmesi amacıyla 12-36 saat çalışma yöntemi ile Acil Yardım İstasyonu sayısı 194'e yükseltilebilmiştir. Her iki durumda da sağlık çalışanlarımızın haftalık çalışma saatlerinde bir artışa gidilmemiş olunup, verimli bir planlama ile süre aşılmadan İstanbul'a daha nitelikli bir sağlık hizmeti sunulması hedeflenmiştir" bilgisini yer verildi. 

Bu haber toplam 6501 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim