• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 24 °C

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne 4 tıp doktoru aday oldu

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne 4 tıp doktoru aday oldu
Türkiye’nin en köklü üniversitesi İstanbul Üniversitesi yeni rektörünü belirlemek üzere sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

Celil Bilsel Konferans Salonu’nda aralık ayında yapılacak seçimlerde şimdilik 4 adayın yarışacağı tahmin ediliyor. Şu anda rektörlük koltuğunda oturan ve tekrar aday olan Prof. Dr. Yunus Söylet’in yanı sıra Prof. Dr. İbrahim Keleş, Prof. Dr. Raşit Tükel ve Prof. Dr. Faruk Erzengin de adaylığını açıkladı. Söylet ve Keleş dışındaki adaylar ise resmi başvurularını henüz yapmadı. Üniversitede görevli toplam 2 bin 400 profesör, doçent ve yardımcı doçent rektörlük seçimlerinde oy kullanacak. Seçim, aralık ayında, saat 10.00’da başlayacak mesai bitimine kadar sürecek. Seçimde ilk olarak öğretim üyelerinin isimlerinin bulunduğu listeden kura yoluyla seçim kurulu belirlenecek. Oy kullanma işlemleri, herhangi bir itiraza karşı kamerayla kayıt altına alınacak. 50 kişilik bir ekip görev alacağı seçim salonunda 4 sandık bulunacak ve öğretim üyelerinin oylarını rahatça kullanabilmeleri için kabinler kurulacak. 22’nci dönem rektörünü seçecek olan tarihi üniversitede gelenek yine bozulmadı, üniversitenin başına geçmek için yine tıp doktorları aday oldu.

Tarafsız olacağım

Prof. Dr. M. Raşit Tükel (İÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı) Demokratik, katılımcı, özgür ve özerk bir üniversite için çalışacağım. Öğretim üye ve yardımcıları müdahaleye uğramadan çalışacak. Üniversiteler akademik olarak özerk olmalı, karar verme ve verdiği kararları uygulamada bağımsız davranabilmeli. Bu doğrultuda kendi bütçesini oluşturma ve kullanabilme özerkliğine sahip bir üniversite olacağız. Öğretim üyeleri ve tüm çalışanların hak ettikleri gelir düzeyine kavuşturulması için çalışacağım. Öğretim üyesi, memur, personel atamalarında, hizmet, cihaz ve tüm satın alma süreçlerinde tam bir nesnellik ve tarafsızlıkla hareket edeceğim.

Son kez adayım

Prof. Dr. Faruk Erzengin (İÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı) Rektörlüğe son defa adayım. Öğretim üyelerimizin ve personelimizin ekonomik gelirlerini, tüm yasal imkanları seferber ederek kat be kat arttıracağım. Yayınlara üst düzeyde teşvik primi vereceğim. Ulaşım, servis, araştırma, yayın ve bilgi işlem sorunlarını çözeceğim. Tüm çalışanların ve birinci derece yakınlarının sağlık sorunlarını özel birimlerimizde öncelikli olarak çözeceğim. Kadro sorunlarına kalıcı ve adil çözümler bulacağım. Yemekhane ve yemek sorunu kalmayacak. Hakkında, haksız yere inceleme, soruşturma ve mahkeme açılmış yüzlerce çalışanımızın hakkını sonuna kadar savunacağım.

Adil bir yönetim

Prof. Dr. İbrahim Keleş (İÜ Kardiyoloji Ana Bilim Dalı) Öncelikle kadın öğretim üyelerine hak ettikleri görevleri vermeyi arzu ediyorum. Yardımcı doçent ve doçentlere akademik olanaklar, geniş fiziki koşullar, modern teknik donanımlar sağlamak amaçlarım arasında. Katılımcı, şeffaf, adil yönetim kurmayı hedefliyorum. Öğretim üyelerinin aklın ve bilimin ışığında bir birliktelik ile hareket etmelerini sağlayacağım. Uzaktan eğitim, sürekli eğitim ve hizmetiçi eğitim programlarında nitelik öncelikli çağdaş öğrenme ortamları oluşturacağım. Modern bir eğitim modelinin geliştirilmesi için yaptığım çalışmaları YÖK ile geliştirip örnek model oluşturmak istiyorum.

İnşaatlar başlıyor

Prof. Dr. Yunus Söylet (Rektör) Adil, şeffaf, hesap verebilir ve ulaşılabilir bir yönetim anlayışına uygun olarak hareket ettim. Geleneksel eğitim işlevlerimizi geliştirerek sürdürürken, yenilikçi program ve yöntemleri devreye soktuk. Öğrenen bir üniversite olmak için çalıştık. Engelli öğrencilerimize uygun biçimde binalarımızı yeniden düzenliyoruz. Tapusu resmî olarak üniversitemize ait olmayan binalarımızın ve arazilerimizin tapu tescil işlemlerini yapmaya başladık. Cerrahpaşa ve Çapa’da yer alan iki tıp fakültesi ve hastanelerinin yerinde yenilenmesi projesi ile kasım ayında İstanbul Üniversitesi Yeni Çapa Cerrahpaşa Yerleşkeleri inşaatlarını başlatacağız.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2218 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim