• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

İstanbul Üniversitesi Turkcell ile 7/24 hasta takibi yapacak

İstanbul Üniversitesi Turkcell ile 7/24 hasta takibi yapacak
İstanbul Üniversitesi ve Turkcell işbirliğiyle doktor-hasta arasında kesintisiz iletişim sağlayacak proje sayesinde kronik hastalar, her an her yerde 7/24 kontrol altında tutulacak.

İstanbul Üniversitesi ve Turkcell arasında gerçekleştirilecek olan diyabet hastalarını sağlık kontrolü protokol imza töreni, 27 Mart 2012 tarihinde İÜ Rektörlüğü Mavi Salonu’nda yapılacak. YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv‘in imzalayacağı anlaşma ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde diyabet hastalığıyla mücadele eden 500 kronik hastanın önemli tıbbi ölçüm verileri her an her yerden 7/24 uzaktan takip edilecek, kayıt altına alınacak. Sistem sağlık verilerinde bir bozulma gözlemlediğinde hekimlere SMS ile uyarı gönderecek.

 

Tek Bir Tuşla Hastanın Verileri Doktorun Önünde

 

Turkcell Sağlık Takip Çözümü, hem insan sağlığını hem de sebep olduğu yüksek maliyet ile ülkemizin sağlık ekonomisini tehdit eden 5 farklı kronik hastalığı (diyabet, aritmi, tansiyon, astım ve KOAH), en son teknoloji ve maksimum kullanım kolaylığı ile takip edebilmeyi sağlıyor.

 

Turkcell SağlıkMetre cihazı, kronik, her yaştan hastanın zamandan ve mekândan bağımsız olarak yaptıkları ölçümleri tek bir tuşa basarak doktorlarına iletmesine imkân tanıyor. Cihaz, iki ayrı hastanın takip edilebildiği dünyadaki ilk uçtan uca uzaktan sağlık yönetim çözümlerinden biri.

 

Proje ile hastanın bakım ve yaşam kalitesinin artırılması, doktor ile hasta arasında bakım ve takip sürekliliğinin sağlanması, daha fazla hastaya daha kaliteli hizmet sunulması, komplikasyonların engellenmesi, verimliliğin artırılması ve sağlık sektöründe maliyetlerin azaltılması hedefleniyor.

 

Diyabet ölçüm cihazı (glukometre) İstanbul Üniversitesi’nin 500 hastasına tek bir kutu içerisinde kullanıma hazır halde verilecek. Yapılan ölçüm verileri cihaz içerisindeki SIM kartı sayesinde tamamen güvenli bir formatta GSM şebekesi üzerinden İstanbul Üniversitesi’ndeki sorumlu hekimlerin görebileceği veritabanına gönderilecek. Hastanın tercih etmesi durumunda bu veriler daha önceden seçmiş olduğu yakınlarına da gönderilebilecek. İstanbul Üniversitesi doktorları, web tabanlı takip sistemini kullanarak ister bilgisiyarları isterse de mobil cihazlarında internet üzerinden hastalarından gelen verileri takip edebilecek. Hastanın yaptığı ölçümlerde, daha önceden doktorunun belirlediği sınırların dışına çıktığında ayrıca hekiminin cep telefonuna, hatta dilerse yakınlarına SMS gönderilecek, hastanın durumundan anında haberdar olması sağlanacak. Hekimler dilerse Sağlık Takip Sistemi aracıılığıyla hastaların cep telefonlarına hastalıkların daha iyi yönetebilmelerini sağlayacak eğitim amaçlı SMS, MMS ve video içeriklerini düzenli olarak gönderip mobil sağlık koçluğu hizmeti verebilecek.

 

Diyabetin Türkiye’ye maliyeti yılda 13 milyar TL

 

·         Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı Kronik Hastalıklar Raporu’na göre Türkiye’de yaklaşık 15 milyon yüksek tansiyon, 6.5 milyon şeker, 3 milyon KOAH ve 2 milyon koroner kalp hastası var. Yani nüfusumuzun yüzde 30’u en az bir kronik hastalıkla yaşıyor.

·         Diyabet hastalığı, dünyada yılda yaklaşık 4 milyon insanını yaşamını yitirmesine neden oluyor.

·         TURDEP II çalışmasına göre, Türkiye erişkin toplumunda diyabet sıklığı %13,7’e; tansiyon sıklığı %30’a ulaşmış durumda.

·         Diyabetin 2010 maliyeti dünyada 500 milyar dolar, Türkiye’de 13 milyar TL

 

 

TÖREN PROGRAMI

 

11.00 Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv Konuşması

11.10 İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in Konuşması

11.20 Proje Sunumu Ethem Eldem (Ürün ve İş Ortakları Yönetimi Bölüm Yöneticisi)

11.30 Proje Sunumu Prof. Dr. İlhan Satman (İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi)

11.40 Protokol imza töreni

11.45 Soru-Cevap

 

 

TARİH: 27 Mart 2012/Salı

 

YER: İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Mavi Salon Beyazıt Yerleşkesi

 

SAAT: 11.00

 

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Bu haber toplam 2290 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim