• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

İstanbul'a 1 milyon nüfuslu sağlık şehri geliyor

İstanbul'a 1 milyon nüfuslu sağlık şehri geliyor
Türkiye, sağlıktaki en büyük adımı atıyor. Dünyanın merkezi olmaya aday yatırımlara start verecek olan Bakanlık, İstanbul’da ‘Silikon Vadisi’nin benzeri 1 milyon nüfuslu şehir kuracak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uzun zamandır üzerinde çalıştığı 1 milyon nüfuslu yeni şehir projesine Bakanlar Kurulu’ndan onay çıktı.

Sağlıkta katılım payı artacak, teminat paketi daraltılacak

İstanbul’da kurulacak 1 milyon nüfuslu yeni şehir, aynı zamanda Türkiye’nin sağlık merkezi de olacak. Amerika’da bulunan ilaç ve sağlık alanındaki en büyük laboratuarların bulunduğu dünyaca ünlü Silikon Vadisi’nin bir benzeri de burada kurulacak. Böylece Türkiye’nin uluslararası düzeyde sağlık alanında en büyükler arasında yer alması planlanıyor. İstanbul’un doğal, tarihi ve kültürel özelliklerini ön plana çıkaracak yeni şehrin yeri ise sır gibi saklanıyor. Öte yandan İstanbul’un en büyük problemi trafik çilesinin yeni şehirde oluşmaması için de çalışmalar da yapılıyor. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, caddelerde araç parkının önüne geçecek. 1 milyon nüfuslu yeni İstanbul’da vatandaşlar; yaya, toplu taşıma ve bisiklet yollarına özendirilecek. Yeni kurulacak şehir, aynı zamanda dünyanın en büyük sağlık laboratuarlarının ve araştırmaların yapıldığı merkez olacak.

Hedef yabancı yatırımcıyı çekmek

‘Biocity’ adı verilecek merkez, uluslararası ilaç firmalarının laboratuarlarının bulunduğu ve bilimsel araştırmaların yürütüldüğü Silikon Vadisi’ne benzer özellikleri taşıyacak. Burada özellikle ilaç ve tıbbi cihaz alanında ağırlık verilecek. Merkezin içerisinde çocuk hastanesi, çeşitli sağlık ve eğitim tesisleri, bilimsel araştırma merkezleri, otel, kongre merkezi ile konut alanlarını içeren özel bir proje gerçekleştirilecek. Bu projeyle uluslararası firmaların Türkiye’de yatırım yapması ve doğrudan yabancı sermaye girişi sağlanması hedefleniyor. Böylece dünyanın her tarafından gelecek olan bilim adamları burada araştırmalarını sürdürecek. Biocity, Türkiye’ye önemli sağlık tesisleri, araştırma merkezleri kazandıracak ve İstanbul’a uluslararası düzeyde prestij kazandıracak. Bölgeye en üst düzeyde mimari, inşaat ve peyzaj standartları uygulanacak.

Deprem güvenliği sağlanacak

Yeni kurulacak şehirde depreme dayanıklı olamayan zeminlerin ıslah edileceğiyye ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, zemin emniyetine uygun kararlar alınacağını söyledi. Riskli alanda bulunan vatandaşları daha sağlıklı ve güvenli yeni yaşam çevreleri oluşturmak üzere afet riski altındaki alanların dönüşümü kapsamında İstanbul’da Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Esenler, Eyüp ve Küçükçekmece ilçeleri içresinde yer alan yaklaşık 38 bin 500 hektarlık alan rezerv alanı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Yürüyen merdivenler 15 dakika duracak
Sağlık Bakanlığı, Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek için alışveriş merkezlerindeki yürüyen merdivenlerinin 3 Ekim günü öğle tatilinde durdurulmasını istedi. 3-4 Ekim ‘Dünya Yürüyüş Günü’ kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyecek olan Bakanlık, fiziksel aktivite konusunda farkındalığı artırmak için tüm sağlık müdürlükleri ile halk sağlığı müdürlüklerine açık havada etkinlik düzenlemesi tavsiyesinde bulundu. Bakanlığın ‘Obezite ile Mücadele’ kampanyası çerçevesinde, bu yıl tüm illerde yürüyüş düzenlenecek. Etkinlikte belediye görevlileri halka ‘adımölçer’ dağıtacak, parkın bin 800 metrelik parkurunda, katılımcılar yürüyüş yapacak. Başkent’teki yürüyüşe Sağlık Bakanı Recep akdağ’ın da katılması bekleniyor.

Vatandaş 'özel hastaneleri' sevdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3868 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim