• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

İstanbul'da 5 yıldızlı devlet hastanesi hizmete açılıyor!

İstanbul'da 5 yıldızlı devlet hastanesi hizmete açılıyor!
Bahçelievler nihayet devlet hastanesine kavuşuyor. Bitme aşamasına gelen hastaneye personel ve cihaz alımına yakında başlanacak. 15 katlı 309 yatak kapasiteli hastanede tüp bebek merkezi de olacak.

Çok sayıda özel hastanenin bulunduğu Bahçelieveler'de inşa edilen modern devlet hastanesi yakında hizmete giriyor. Temeli 27 Mayıs 2011'de atılan hastane binası tamamlanırken çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Kocasinan Mahallesi'nde yükselen dev hastane hizmete girdiğinde, Bahçelievler halkının bir özlemi daha giderilmiş olacak.

Arsası Bahçelievler Belediyesi tarafından satın alınarak Sağlık Bakanlığına devredilen hastanenin projesi de Belediye tarafından hazırlandı. Sağlık Bakanlığı'nın projeyi onaylamasının ardından 5 yıldızlı otel görünümüne sahip hastanenin yapımını İl Özel İdaresi üstlendi.

Bahçelievler'de 7 olan sağlık ocağı sayısını kısa sürede 19'a çıkardıklarını belirten Belediye Başkanı Osman Develioğlu, ilçenin en önemli eksiğinin devlet hastanesi olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Vatandaşımız bizden devlet hastanesi istiyordu. Biz de belediye olarak elimizden gelen çabayı gösterdik ve 5 yıldızlı otel görünümündeki modern hastaneyi ilçemize kazandırdık."

TÜP BEBEK MERKEZİ DE VAR

Kocasinan'da inşa edilen 309 yataklı Bahçelievler Eğitim ve Araştırma Devlet Hastanesi'nde 10 ameliyathane, genel ve beyin cerrahi birimleri, kardiyoloji, jinekoloji, nefroloji, yeni doğan bebek üniteleri, radyoloji ve endoskopi bölümleri, erişkin ve çocuk acil bölümlerinin yanı sıra tüp bebek merkezi de bulunacak. Toplam 15 katlı hastane 66 bin metrekare inşaat alanına sahip.

BELEDİYE DÜZENLİYOR

Tamamlanma aşamasına gelen Bahçelievler Eğitim ve Araştırma Devlet Hastanesi'nin bir an önce faaliyete geçmesi için çevre düzenleme çalışmasını da Bahçelievler Belediyesi personeli yürütüyor.

KAYSERİLİ PAZARLIĞI YAPTI

Bahçelievler'de hastane arsasının alınma hikayesinin detayı bir hayli ilginç. Devletin talip olduğu arazilere yüksek fiyat istendiğini bilen Belediye Başkanı Osman Develioğlu, bir Kayserili olarak ticaretteki yeteneğini ortaya koydu. Başkan olduğunu gizleyen Develioğlu, sıradan bir vatandaş gibi, davranarak hastane için uygun görülen arazi sahipleriyle pazarlık yaptı. Anlaşma yapıldıktan sonra belediye başkanı olduğunu söyleyen Develioğlu, bu yöntemle iki büyük araziyi uygun fiyatla satın aldıklarını söyledi. Arsalardan birinde hastane inşa edilirken diğerinde Hasan Doğan Spor Kompleksi yapılıyor. Develioğlu, "Belediye olarak talip olduğumuzda vatandaş 10 liraya satılan yer için otomatikman 20 lira istiyor. Biz de mecburen tebdil-i kıyafetle pazarlık yapıyoruz. Vatandaş beni tanıyorsa yardımcılarımı pazarlığa gönderiyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 24008 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim