• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

İstanbul'da keneden sonra yeni korku

İstanbul'da keneden sonra yeni korku
Şampiyon sporcu ölümden döndü. İstanbul Kabataş’ta Afrika kökenli zehirli bir örümceğin ısırdığı şampiyon sporcu Çiçek Güney,..

İstanbul Kabataş’ta Afrika kökenli zehirli bir örümceğin ısırdığı şampiyon sporcu Çiçek Güney, genç olması sayesinde hayatta kaldı. Yaşlı ve çocukları öldüren örümceğin ısırdığı bölgedeki dokuları ölen Güney, zehir çıkarılmadığı için sol bacağını kaybetme tehlikesi yaşadı ÜNLÜ snowboard ve ralli şampiyonu Çiçek Güney’in sol ayağını örümcek ısırınca dünyası karardı. Bugüne dek 8 kez Türkiye ve 2 kez üniversitelerarası Snowboard Şampiyonu olan 29 yaşındaki Çiçek Güney, aynı zamanda 3 kez Türkiye Bayanlar Ralli Co-pilot Türkiye şampiyonu. Ancak şampiyon kız, Afrika kökenli ölümcül zehirli bir örümceğin ısırmasıyla sol bacağını kaybetme tehlikesi yaşadı. Genç şampiyon, olayın ardından yaşadıklarını Habertürk’e anlattı.

‘SOL BACAĞIM MORARDI’
“Kabataş’taki aile şirketinde parmak arası terlikle çalışırken, birden ayağımda bir kaşıntı hissettim. Sonra sol bacağımmorarmaya başladı. Hastanede 3 iğne yaptılar. Ancak ertesi gün ağrılarımarttı. Ne yazık ki, 12 doktor gezmeme rağmen hiçbirisi çözümbulamadı. Birkaç gün sonra sol bacağımkasıklarıma dekmorardı ve şişti. Isırığın olduğu yer, tümçabalara karşın açık yara halini aldı.”

‘DOKU NAKLİ YAPILDI’
Bölgedeki derinin tıbben öldüğünün tespit edildiğini aktaran Güney, “Yaranın üzerindeki deri düştü ve o bölge siyahlaştı. Yara iltihap kaptı. Deri ve doku nakli gerekti. Ameliyatın zamanlaması konusunda dahi doktorlar fikir ayrılığına düştü. En sonunda kasığımdan alınan deri ve doku, sol bacağımdaki yaraya nakledildi. Ciddi bir ameliyat geçirdim” dedi. Güney, sözlerini şöyle sürdürdu: “Bu tür bir olayda o bölgedeki zehrin alınması gerekiyormuş. Belki zehir laboratuvarda incelenebilirdi, ancak doktorlar hazırlıksızdı. Benim vücudumkendi kendine zehirle savaştı. İlk başta ayağımda ısırıktan kalan yara izi çok rahatsız ediyordu. Ama şimdi dünyanın en zehirli örümceğine rağmen yaşadığımı düşününce şükrediyorum.”

TÜRKİYE’YE GEMİYLE GELMİŞ OLABİLİR
Güney, ameliyat sonrası bacağının düzelmeye başladığını belirterek, “6 ay boyunca çok zor günler geçirdim. Bacağımı kangren yüzünden kaybedeceğimi düşündüm. Örümceğin “Brown Recluse, Tegeneria agrestis, Loxosceles rufescens” denilen üç zehirli türden biri olabileceğini öğrendim. Bunlar nekroz oluşturan yani dokunun hasar görerek ölmesine yol açan örümcekler. Örümceğin Afrika’dan gemilerle buraya taşınmış olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Zehir bacağımdan tüm vücuduma yayılsaydı, yaşamımı yitirebilirdim. Bu örümcek, yaşlıları ve çocukları öldürüyormuş” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6754 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim