• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

İstanbul'un sağlığına büyük soruşturma

İstanbul'un sağlığına büyük soruşturma
İstanbul'un 'sağlığına' büyük soruşturma... Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) şikayeti, çıldırtan dolandırıcılık yöntemlerini ortaya çıkarttı. SGK, son aylarda devlet hastanelerinden gelen sağlık raporlarını incelemeye aldı.

SGK'nın 'dolandırıldık' şikayeti akılalmaz bir yolsuzluğu ortaya çıkarttı. İstanbul'da 4 hastane mercek altına alındı.

'Hayali' doktorlar, 'hayali' hastaları muayene edip işlem yapmış. Heyet raporları da hayali, kaşe ve belgeler de...

İstanbul'un 'sağlığına' büyük soruşturma... Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) şikayeti, çıldırtan dolandırıcılık yöntemlerini ortaya çıkarttı. SGK, son aylarda devlet hastanelerinden gelen sağlık raporlarını incelemeye aldı. Usulsüzlükler belirleyen kurum, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Vakıf Gureba Hastanesi ve Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi Kulak-Burun Boğaz personeli ve doktorlarına yönelik çalışma başlattı. İncelemede SGK'ya gönderilen belgelerin büyük bir bölümünde sahtecilik tespit edildi. SGK, Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu, kurumun sahte doktor, hasta ve raporlarla zarara uğratıldığını bildirdi. Savcılık,  SGK'nın şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

ÖYLE BİRİ YOK

SGK'nın dilekçesinde yer alan kurumlardan biri Türkiye'nin en gözde hastanelerinden İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi. İncelemede Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı'nda görevli Odyometrist  İ.D.A. isimli şahsın gerçekte olmadığı belirlendi. SGK, dilekçesinde kayıt sorgulamada, kurumda çalışan böyle birinin olmadığını tespit etti.

Bir diğer suç  duyurusu Vakıf Gureba Hastanesi yetkilileri ve Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı işitme laboratuarında görevli H.D. hakkında. Dilekçede, belgelerde imzası bulunan H.D. tarafından işitme testi yapılan 10 hastanın gerçekte 'var olmadığı' ve SGK'da kayıtlarının bulunmadığı bilgisi yer aldı. SGK, İstanbul Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz  Anabilim Dalı'nda görev yapan Uzman Dr. Ü.T. ve Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi çalışanı Operatör Dr. Ş.Ç. hakkında da suç duyurusunda bulundu. 2 doktorun toplam 27 hastayı görmeden, muayene etmeden sağlık kuruluna sevk ettiği bildirildi. SGK, yapılan sorgulamada bu 27 hastanın da sağlık raporu aldığına ilişkin kaydın olmadığını belirtti. Doktorların 27 hastayı sağlık kuruluna sevk ettiği, kuruldan rapor çıkarttığı ve  SGK'yı dolandırdıkları iddia ediliyor.

MALİYET BÜYÜK

SGK, 4 hastanedeki bu görevliler ve doktorlar tarafından dolandırıldıklarını belirtti, suçluların tespitini istedi. Savcılık tüm belgeleri ve raporları mercek altına aldı. Vurgunun boyutunun milyonlarca lira olduğu düşünülüyor.

DEVLETİN 'BURNU'NDAN GETİRMİŞLER!

SGK, dilekçesinde vurgunun nasıl yapıldığını belgelerle ortaya koydu. Buna göre 4 sağlık kuruşununun özellikle 'Kulak-Burun Boğaz' bölümlerinde büyük bir yolsuzluğu imza atılmış.

GÜLDEN KILIÇ

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3906 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim