• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

İşte ağrı kesici besinler

İşte ağrı kesici besinler
Son yılların gözde araştırma konusu ağrı kesici besinler üzerine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Salim Göktepe, fiziksel ağrı çeken hastaların tüketmeleri gereken ağrı kesici besinlerin listesini verdi.

Besinlerin ve içlerindeki maddelerin ağrı kesici etkilerinin bulunduğunu belirten Prof.Ahmet Salim Göktepe, ağrı çeken hastaların bu besinleri ilaç niyetine kullanmak yerine, günlük diyetlerinin içerisine makul miktarlarda ekleyerek tüketmelerini önerdi.

ÜZÜM

Siyah üzümde bulunan antosiyonin ve kuersetin ile hem siyah hem beyaz üzümde bulunan resveratrol adlı maddelerin ağrı kesici etkileri üzerine yoğun bilimsel çalışmalar mevcut. Ön çalışmalar eklem kıkırdağını ve omurlar arasındaki diskleri de koruduğunu destekliyor.

ZENCEFİL

Ağrı kesici ve antienflamatuar özellikleri olan zencefil hakkında 2010 yılında yapılan bir çalışma egzersize bağlı kas ağrılarını azalttığını iddia ediyor. Günde 2-3 tatlı kaşığı öneriliyor.

ACAİ ÇİLEĞİ
Antioksidan ve omega-3'ten zengin. Kireçlenme ve ağrı üzerine etkileri çalışılıyor.

SOYA FASULYESİ

Etkisi izoflavon içeriğine bağlı. Günde 40 gram soya proteininin diz kireçlenmesi olanlarda ağrı ve hareket kısıtlılığını azalttığı bildiriliyor. Ancak özellikle erkeklerde etkili.

KETEN TOHUMU

Omega-3 içeriyor. Ağrı kesici ve antienflamatuar.

KİRAZ VE VİŞNE

Antosiyanin ve biyoflavonoid içeriğiyle ağrı kesici, antienflamatuar ve kireçlenme karşıtı etkileri gündemde. Gut tedavisindeki etkinliği çalışılıyor. Mevsiminde günde bir avuç yeterli.

BALIK

Başta somon olmak üzere yağlı balıkların Omega-3 içerikleriyle ağrıları azalttıkları bildiriliyor. Haftada 2-3 kez yemek yeterli.

ZERDEÇAL

Zerdeçala rengini veren curcumin adlı pigment ağrı kesici ve antienflamatuar özelliklere sahip. Kireçlenmesi olan hastalarda yapılan bir çalışmada günde 200 miligram curcumin alınmasının ağrıyı azaltıp hareketleri artırdığı bildirilmektedir.

KAHVE

Ağrı eşiğini yükselttiği bildiriliyor. Egzersizden önce bir fincan öneriliyor. Ancak kahvenin yararları kadar zararları da tartışılan bir madde olduğunu unutmayalım.

CEVİZ

Ceviz bol miktarda Omega-3 içeriyor. Çiğ tüketildiğinde ağrı ve inflamasyonu azaltabiliyor.

KEREVİZ

Kerevizdeki-butilftalin romatizma, gut ve fibromiyalji ağrısı üzerine etkili oluyor.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Yüksek antioksidan içeriği ve bazik yapılarıyla etkililer. Yüksek K vitamini içeriği kemikleri güçlü tutuyor.

SERDA KIVILCIM

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6581 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim