• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

İşte sağlıklı yaşamın formülü

İşte sağlıklı yaşamın formülü
Daha sağlıklı bir beden ve ruha sahip olmak da her insanın dileğidir. Peki bahar aylarına özel bir diyet var mı?

Doktor Ender Saraç, sağlıklı yaşamın sırrını "Köy tipi beslenirim, 20 yıldır hiç değişmedim" sözleriyle açıkladı.

Klasik zayıflama trendlerinin değişime uğradığını ve zayıflamanın sadece bahar aylarına ait bir olgu olmayıp, bütün yıla yayılması gerektiğini düşünüyor.

Doktor Saraç Zaman'dan H. Salih Zengin'e diyet ve sağlıklı yaşam hakkında önemli açıklamalar yaptı.

BU UYARILAR ÖNEMLİ

İnternetteki diyet yöntemlerinin ve oradan satılan ilaçların çoğunu tehlikeli bulan Saraç, "İnternetten satılan ilaçlar ve yöntemlere katiyen itibar etmeyin. Bir hekim ya da diyetisyenin resmi sitesinde yazan ya da referanslı kaynaklardan okunanlara itibar etmek lazım.
Benim adımla bile www.endersarac.net diye site kurup, fan kulüp ilaç tavsiye eden, bilgi verenler var. Oysa benim sitem sadece www.endersarac.com adıyla hizmet veriyor, o yüzden her bilgiyi kontrol etmek önemli." diyor.

İŞTE SİHİRLİ FORMÜL

SABAHLARI

Sağlıkla ilgili tek dezavantajım aşırı çalışmak. 51 yaşındayım ve 20 yıldır fiziğim hiç değişmedi. Aynı elbiseleri giyiyorum, kilom, boyum aynı ve hiç hastalanmadım. Sabahları az yağlı keçi peyniri, tam buğday ya da çavdar ekmeği, maydanoz, bol zeytin yerim. Müsli ve yulaf ezmesi, az yağlı keçi sütü, organik yoğurt ve yumurta, bol ceviz ve içinde zencefil olan taze meyve suyu içerim.

ÖĞLEYİN

Öğle yemeklerini aksatmam. Köy tipi beslenirim. Çorba, bakliyat, balık türü yiyecekler. Beyaz makarna, pilav, beyaz ekmek yemem, içeceklerime asla şeker atmam. Ara öğünde de ceviz, badem, kuru üzüm, erik pestili, meyve, Antep fıstığı yerim.

AKŞAM

Akşamleyin mutlaka neşeyle yemek yerim eşimle. Balık ızgara, yeşil mercimek, siyah makarna, bulgur pilavı, sebze yerim. 22 yıl et hiç yemedim, son bir yıldır yemeye başladım. İşlem görmemiş et yerim, sucuk, pastırma yemem. Tavuk hiç yemem, içim almıyor. Kuzu eti yerim, sığır eti sağlıklı değildir.

UMRE MANEVİ ARINMA ORTAMI

Artık insanlar değişiyor, enerjiler kutuplaşıyor. Bir grup insan, daha iyi olma adına daha az sigara ve içki, daha çok spor, daha çok beden sağlığına dikkat ederken diğer bir grup insan da daha çok fast-food'a, genetiği oynanmış gıdalara, sigara ve içkiye sarılıyor. Muhafazakâr bir hükümet var gibi görünmekle beraber Türkiye'de alkol tüketimi yüzde 16 arttı. Avrupa'daki en büyük artış bu. Bir yandan da içkiyi bırakan insanların sayısı artıyor. İçenler daha çok içerken, az içenler de bırakıyor. Sigarada da böyle. Bu kutuplaşma sağlıklı yaşamda da olacak ve obez sayısı artacak. Aynı zamanda sağlıklı bedene sahip bilinçli insanlar da artacak. İnsan doğduğunda tertemizdir ama sonra tembellik, hatalı beslenme, fast-food, kimyasal ilaç virüsü, obezite gibi virüsler bulaşmaya başlar. Biz antivirüs programı yükleyip iradesini ortaya çıkarıyoruz. Lahana, enginar ve çaylarla detokslar yapıyoruz. Umreye ünlü insanların gitmesini anlamlı buluyorum. Onların da kul olma hakkı var. Orada sadece ibadet var ve manevi bir arınma ortamı.

KIRMIZI ŞARAP DEĞİL ALKOLSÜZ ÜZÜM SUYU KALBE FAYDALI

Fransız PR şirketleri , 'Kırmızı şarap kalbe iyi geliyor' dediler. Bu araştırmanın aslı kırmızı şarap ve alkolsüz kırmızı üzüm suyundan yapılan içecekle ilgili idi. Alkolsüz üzüm suyu içen grupta daha çok fayda ve antidoksan etki görülüyordu, kırmızı şarap içenlerin bir kısmının kalp değerlerinde düzelme görülüyordu. Bunu 'kırmızı şarap kalbe iyi geliyor' diye duyurdular ve Fransa'da düşen şarap satışlarını pompaladılar. Birtakım doktorlar da 'Günde iki kadeh şarap için, kalbe iyi geliyor' diyorlar. Bu, yılda 720 kadeh eder. Bunlar 180 bardak zeytinyağı içmiş gibi kalori aldırır. Ben PR şirketlerinden gelen bu tür medyatik araştırmaları yemem. Emek vermeden sağlıklı beden olmaz.

GÖBEK VE BEL CİVARINDA YAĞLANMA ÖLÜMCÜLDÜR

Mutlaka egzersiz yaparım. Spor zararlıdır, sadece gençler ve profesyoneller içindir. Düzenli egzersiz öneriyorum. Göbekli olmayı sevmiyorum, göbek ve bel civarında yağlanma varsa birtakım ölümcül hastalıkların temelini atıyorsunuz. Göbek ve bel civarını ölçeceksiniz. Erkekseniz 94, bayansanız 88 cm'yi geçmeyecek. Geçerse insan ölümüne en çok yol açan 22 hastalığın temelini atmış olursunuz.

ZAYIFLAMAK İÇİN ENGİNAR

40 gün boyunca uygulanacak enginar kürü ile yaza sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz. Enginarın 5-6 adet dış ve sap yaprağı, 3 avuç kuru ya da taze hindiba, 1 parça kök zerdeçal, yedi litre suya atılıp kaynatılacak. Her sabah ve akşam birer küçük su bardağı içilecek.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2055 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim