• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

İstihdamın yeni yıldızı sağlık sektörü

İstihdamın yeni yıldızı sağlık sektörü
Kariyer.net Mayıs ayı istihdam endeksi sonuçlarına göre, sağlık sektöründeki yeni ilan sayısı ...

Kariyer.net Mayıs ayı istihdam endeksi sonuçlarına göre, sağlık sektöründeki yeni ilan sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54, bir önceki aya göre ise yüzde 7’lik bir artışla 643 ilan sayısına ulaştı.

Kariyer.net Mayıs ayı istihdam endeksi sonuçlarına göre sektörlerdeki yeni iş ilanı sayıları kriz öncesi rakamları geride bıraktı.

Mayıs ayında Kariyer.net veritabanında yayınlanan yeni iş ilanları sayısındaki artış bir önceki aya göre yüzde 3 olarak gerçekleşti. 2010 Ocak-Mayıs toplam İlan sayısı; 2007 yılı aynı dönemine göre % 9 artış; 2008’e göre % 7 düşüş; 2009’a göre % 52 artış gösteriyor.

Yeni yıl ile birlikte her ay düzenli olarak artan sağlık sektöründeki yeni iş ilanları rakamları ise Mayıs ayında yeni bir rekora daha imza attı. Mayıs ayı istihdam endeksi raporu sonuçlarına göre sağlık sektöründeki yeni iş ilanları sayılarında Mayıs 2008’e göre yüzde 29, Mayıs 2009’a göre yüzde 54 ve bir önceki aya göre yüzde 7’lik bir artış görüldü.

SAĞLIKTAKİ YATIRIM İSTİHDAMA YANSIDI
Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, yurt geneline yayılan özel hastane yatırımları, mobil sağlık ve evde bakım hizmetleri ile birlikte sağlık sektöründeki yeni iş ilanı sayılarındaki istikrarlı yükselişin sürdüğünü belirtiyor: “Kariyer.net Mayıs ayı istihdam endeksi sonuçlarına göre sağlık sektöründeki yeni iş ilanları sayısı bir önceki aya kıyasla yüzde 7 oranında artarak 643’e ulaştı. Her iş ilanıyla ortalama 2 kişinin arandığı düşünüldüğünde, sadece Mayıs ayında Sağlık sektörü için bin 300 personele ihtiyaç olduğu görülüyor.”

HEMŞİRE VE UZMAN DOKTORA İHTİYAÇ VAR
Sağlık sektöründe en çok ihtiyaç duyulan pozisyonların başında hemşire ve uzman geliyor. Bu pozisyonları ise hasta danışmanı, muhasebe uzmanı, sekreter, diyetisyen, insan kaynakları uzmanı, anestezi teknikeri, radyoloji teknikeri ve fizyoterapist takip ediyor. Azoz, bu durumun sağlık sektörünün, sağlık çalışanları dışında birçok farklı meslek grubuna da iş imkânı sağladığı anlamına geldiğini belirtiyor.

TEKSTİL VE YAPI KRİZİN ETKİLERİNİ ATIYOR
Krizden en çok etkilenen alanların başında gelen tekstil ve yapı sektörlerindeki yeni iş ilanları sayılarında son aylarda istikrarlı bir artış yaşanıyor. Tekstil sektöründeki yeni iş ilanı rakamları Mayıs 2008’den bu yana en yüksek ilan sayısına ulaşırken, yapı sektöründeki ilan sayıları da iki yılın en yüksek ilan seviyelerine ulaştı. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayına göre iş ilanlarının sayısında Yapı’da % 47, Tekstil’de % 63 artış bulunuyor.

İL BAZINDA İSTİHDAM HIZLANIYOR
Kariyer.net Mayıs ayı istihdam endeksi sonuçlarına göre üretim sektöründe krizin etkilerinin silinmeye başlandığını görülüyor. İl bazında yapılan yeni iş ilanları sayıları incelendiğinde üretim ve tekstil alanlarında faaliyet gösteren firmaların yoğun olduğu bölgelerde ilan sayılarının arttığı görülürken, turizm bölgelerinde azaldığı görülüyor. Mayıs ayı istihdam endeksi sonuçlarına göre Kocaeli-Gebze gibi sanayinin yoğun olduğu bölgelerde yeni iş ilanı sayılarında yüzde 36’lık bir artış yaşandı. Bu bölgeyi yüzde 29 ile Mersin, yüzde 28 ile Bursa, yüzde 27 ile Konya ve yüzde 22’lik artışla Denizli takip etti. Buna göre Mayıs ayında sanayi sektöründeki yeni iş ilanı sayısında Mayıs 2008’e göre yüzde 3’lük bir düşüş yaşanırken, geçtiğimiz yılın ayını dönemine göre yüzde 71, bir önceki aya göre ise yüzde 3’lük bir atış yaşandı.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA ARTIŞ
Mayıs ayı istihdam endeksi sonuçlarına sevindirici bir haber de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nden geldi. Başta Elazığ ve Diyarbakır olmak üzere bu bölgelerde yeni iş ilanları sayılarında dikkat çekici bir artış yaşanıyor. Ayrıca, şubat ve mart aylarında, Turizm sektöründen gelen iş ilanları sayısındaki yüksek artış, yaz başında kadroların dolmasıyla mevsimsel düşüşe dönüşse de, 2010 yılında turizm sektöründe işe alımlar geçtiğimizin yılın aynı dönemine göre daha yüksek bir tablo çiziyor.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2901 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim