• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

İÜ'de 'tam gün'lü vaatler

İÜ'de 'tam gün'lü vaatler
İÜ yarın yeni rektörünü seçecek. 6 adaydan 5'i tıp fakültesinden. Vaatleriyse 'Tam gün'ün sıkıntılarını gidermek.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) rektörlük seçimleri için öğretim üyeleri yarın sandık başına gidiyor. Yarışta beş tıpçı adayın yanı sıra bir de sosyal bilimci aday Prof. Dr. Mehmet Canatar var. Tıpçıların ortak vaadi, ‘Tam Gün Yasası’yla ilgili sıkıntıların giderilmesi. Sosyal bilimci Canatar ise “İÜ tıptan ibaret değildir” diyor. 

12 bin çalışanı, 89 bin öğrencisiyle Türkiye ’nin en büyük ve köklü üniversitelerinden İÜ’de 2500’ün üzerindeki profesör, doçent, yardımcı doçent oy kulanarak yeni rektörü seçecek. Mevcut rektör Prof. Dr. Yunus Söylet’in yanı sıra Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Keleş, İstanbul Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Erzengin ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Ana Bilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Cansız ve Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Canatar. 

Çift vardiya çalışılsın 
Tıpçı adayların ortak vaadi ‘Tam Gün Yasası’ ve performans sistemiyle ilgili. Türk Tabipleri Birliği üyesi olan, demokrat ve örgütlü kesimin desteklediği aday Tükel, iflasa giden üniversite hastanelerinin desteklenmesi gerektiğini, üniversite hastanelerinin 200 milyon TL borcunun yönetim sorunlarıyla daha da arttığını vurguluyor. Prof. Dr. Keleş ise kan kaybeden tıp fakülteleri için ‘hastanelerin gereğinde çift vardiya usüluyle işletilerek gelirlerinin arttırılması, semt poliklinikleri açılarak öğretim üyelerinin gelirlerinin arttırılmasını öneriyor. 
Aynı zaman YÖK üyesi olan Prof.Dr. Harun Cansız’a göre üniversitenin en büyük sorunu öğretim üyeleri, öğrenciler ve çalışanların mutlu olmaması. Cansız, yıllarca yersiz çekişmeler, gruplaşmalar siyasi kamplaşmalar, ötekileştirmelerle uğraşmaktan asıl iş olan bilim üretme misyonunu üniversitenin unuttuğunu vurguluyor. ‘Tam Gün’ konusunda da gerekli düzenlemeler in yapıldığını ve sorunun en kısa sürede çözüleceğini ümit ettiğini belirtiliyor. Mevcut rektör Prof. Dr. Söylet de 4 yıldır netleşmeyen çalışma koşulları nedeniyle tıp fakültelerindeki öğretim üyelerinin 300’ünün ayrıldığını anlatarak “Kalan hocalarımızla uğraşıyoruz. Onların daha iyi şartlarda çalışması için yapısal değişiklikleri yapmaya çalışıyoruz. İyi işletme olmaya çalışıyoruz, yönetimi tümüyle değiştirdik. Bu çalışmalar giden öğretim üyelerimizin dönmesinde de etkili olacaktır” diyor. 

40 yıllık tabip oligarşisi 
Prof. Erzengin ise üçüncü ve son kez rektörlüğe aday. İÜ’nün en büyük sorununun beyin göçü olduğunu belirten Erzengin,”Tüm mensuplarımızın ek gelirlerinin, performanslarının tüm yasal yolları zorlayarak, bürokratik engelleri kaldırarak arttırılması gerek” diyor. Adaylardan sosyal bilimci aday Canatar, 40 yıllık tabipler oligarsişini değiştirmeyi amaçladığını söylüyor ve “Bütün bölümleri kucaklayacak bir rektör olmayı vaat ediyorum” diyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1896 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim