• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

İyileştiği termal suya yatırım yapacak

İyileştiği termal suya yatırım yapacak
Tatil için gittiği memleketinde termal suyun bazı hastalıklarını iyileştirdiğini fark eden iş adamı, 40 milyon dolarlık yatırımla memleketi Kırşehir'e termal otel yaptırıyor.

Arteks İnşaat Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Malkoç, iş yaşamını Ankara'da sürdürdüğünü, 5 yıl önce tatil için geldiği memleketi Kırşehir'de yeraltından çıkan termal suyun faydalarına bizzat tanık olduğunu belirtti. Mantar hastalığı ve mide rahatsızlığı bulunduğunu, termal otelde tatil yaptıktan sonra her iki şikayetinin de ortadan kalktığını fark eden Malkoç, ''Memleketim olmasına rağmen Kırşehir'de çıkan termal suyun sağlık için bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum. Bunu bizzat yaşayınca bu nimetten tüm insanların faydalanmasını istedim. Bu olaydan birkaç ay sonra bölgeye yatırım kararı aldık'' dedi.

Kent merkezinde çıkan suyu tahlile gönderdiklerini ve suyun faydaları ile ilgili uzman görüşü aldıklarını ifade eden Malkoç, suyun romatizma, mide, mantar, eklem ve kemik rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olduğuna inanıldığını kaydetti. Yerin 450 metre altından 49 derece sıcaklıkta çıkardıkları termal suyu 2 derecelik bir soğuma ile otele ulaştırdıklarını dile getiren Malkoç, suyun hem banyo yapma, hem buharından faydalanma ve hem de içilebilme özelliğine sahip olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin en büyük termal tesisi
Araştırma çalışmalarını tamamladıktan sonra hemen proje çalışmalarına başladıklarını dile getiren Malkoç, şu bilgileri verdi: ''Ortaklarım ile birlikte yatırım kararı aldıktan sonra yer arayışına girdik. O dönemde Kırşehir Belediyesi'nden yatırım ve istihdam şartı ile Akbayır bölgesindeki yaklaşık 300 dönümlük araziyi aldık. Bu bölgenin bir tarafı şehre hakim bir noktada bulunuyor, diğer tarafı ise ormanlık alana bakıyor. Otelin, 1. katı da 22. katı da aynı manzaraya sahip olacak.

Tesisimiz, tamamlandığında sahip olduğu arazi bakımından Türkiye'nin ve hatta belki de Ortadoğu'nun en büyük termal tesisi olacak. Kırşehir, Anadolu'nun ortasında ulaşım imkanları açısından elverişli bir konumda bulunuyor. Bu imkanı da iyi değerlendirerek insanları buraya çekmeyi hedefliyoruz.'' İnşaatına yaklaşık 3 yıl önce başladıkları tesisi gelecek yıl ortalarında hizmete açmayı planladıklarını bildiren Malkoç, tesis için toplam 40 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydetti.

Japonlar yoğun ilgi gösteriyor
Termal tesisin projesinin de özel olduğunu, şimdiden yabancıların ilgi göstermeye başladığını ifade eden Malkoç, şöyle devam etti:
''Kırşehir, Kapadokya'nın giriş kapısı olarak kabul ediliyor. Burada bulunan Japon Kültür Merkezi nedeniyle Japonların buraya özel bir ilgisi var. Japonlar başta olmak üzere Koreliler ile görüşmelerimiz sürüyor. Tesis açıldığında buralardan çok sayıda turist bekliyoruz. 220 odalı 570 yatak kapasiteli tesisimizde, termal havuzlar, spa merkezleri, devre mülkler, açık ve kapalı havuzlar, masaj salonları, çamur banyoları ve kongre merkezi gibi bölümler bulunacak.

Otelin arka kısmında, 49 yıllığına bize tahsis edilen 2 bin dönümlük orman arazisinde spor tesisleri oluşturacağız. Bu bölgede yabani hayvanların bulunduğu küçük bir safari bölgesi yapacağız. Sıcak su şelalesi ile konuklarımıza açık havada, kar yağarken, eksi 20 derecede bile havuz keyfi yaşatacağız. Misafirlerimiz, termal turizm alanında birçok ilki bizimle yaşayacak.''

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1870 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim