• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

İzin günlerinde köye giderek poliklinik yaptılar

İzin günlerinde köye giderek poliklinik yaptılar
Şırnak'ın Silopi İlçesi Devlet Hastanesi'nde görevli doktor ve sağlık personeli, izinli oldukları hafta sonunda, Çalışkan Beldesi'ne giderek, belde ve bağlı köy halkına gönüllü olarak poliklinik hizmeti verdi.

Silopi Devlet Hastanesi'nde dahiliye, kadın doğum, çocuk, diş, genel cerrahi ve dermatoloji branşında uzman, 8'i doktor toplam 20 sağlık çalışanından oluşan gönüllü sağlık ekibi, 1 günlüğüne, 35 kilometre uzaklıktaki Çalışkan Beldesi'ne giderek, buradakilere poliklinik hizmeti verdi. Cudi Dağı eteğinde bulunan Çalışkan Beldesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezi'nde belde ve bağlı köylerden gelenleri muayeneden geçiren doktorlar, gün boyu toplam 507 kişiyi muayane etti. Doktorlar, muayene sırasında durumundan şüphelendikleri hastaları, sağlık merkezlerine yönlendirdi.

Beldede oturan Ahmet Kader ayaklarına kadar gelen doktor ve sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, ilk kez yapılan bu organizasyondan duyduğu memnun olduğunu söyledi. 63 yaşındaki Fatma Keser ise hastanedeki doktorların beldeye gelerek gönüllü hizmet vermelerinin memnuniyet verici olduğunu belirtirken, Sabah Aktı adlı kadın, "Daha önce Silopi’ye gidip geliyorduk. Buraya doktorların gelmesi iyi oldu. Buraya doktor gönderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

doktorlar-izin-gunlerinde-koye-giderek-poliklinik-yapti_649628_340_226.jpg

Şırnak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Tokur, Kuzey Irak sınır hattının sıfır noktasında bulunan Çalışkan Beldesi'ne, doktorların gönüllü olarak geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Hastanemize gelemeyen ve ulaşmakta zorluk çeken hastalarımıza hizmet için geldik. Dahiliye, kadın doğum, çocuk, genel cerrahi ve dermatoloji alanlarında uzman hekimler ve diş hekimimiz burada görev yapıyor. Daha önce duyuru yapmıştık. Burada doktorlarımızın büyük özverisi söz konusudur. Kendilerine özel hafta sonlarını ayırarak, gönüllü olarak gelip burada hizmet vermek istediklerini ilettiklerinde, biz çok mutlu olduk. Bununla ilgili olarak da gerekli makamlarla görüşüp, duyuru yaptık. Sayın valimizin, tümen komutanın, belediye başkanı ve muhtarlarımızın desteği ile bu organizasyonu yaptık. Türkiye’de şuana kadar bu şekilde yapılmış ilk organizasyondur. Çünkü tamamen gönüllülük esasına dayanan ve hastalara hizmet verilen bir organizasyon."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1718 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim