• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesine, 11 katlı ameliyathane

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesine, 11 katlı ameliyathane
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesine, 11 katlı ameliyathane kompleksi inşa edilecek. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Murat Zungur, 11 katlı kompleksin, Türkiye'nin en büyük ameliyathane yapısı olaca

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesine, 11 katlı ameliyathane kompleksi inşa edilecek. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Murat Zungur, 11 katlı kompleksin, Türkiye'nin en büyük ameliyathane yapısı olacağını söyledi.

Zungur, hastane bahçesinde otopark olarak kullanılan alanda inşa edilecek olan kompleksin 35 ameliyat ve 45 yoğun bakım odasından oluşacağını belirterek, şunları söyledi:

“Sterilizasyon ünitesi, depo, soyunma odaları, klinik şeflerinin odalarının bulunacağı binanın alt katında otopark, en üst katında birisi 300 diğeri 150 kişilik iki konferans salonu olacak. Ana binayla bağlantı tüp geçitle sağlanacak, ameliyattan çıkıp kendine gelen hasta, tüp geçitten ana binanın ara katına geçirilecek, oradan da asansörle ilgili servise çıkarılacak. Hasta ve görevli olmayanlar, enfeksiyon konusunda çok hassas olan ameliyathane binasına giremeyecek. Bina içinde patoloji laboratuvarı bulunacak, ameliyat sırasında şüpheli görülen parça burada hemen incelenebilecek.”

Depreme karşı dayanıklı olarak inşa edilecek binanda, son teknolojinin kullanılacağını ifade eden Dr. Zungur, proje aşaması tamamlanan binanın yapımına 2008'in ilk aylarında başlanacağını, 2 yıl içinde de tamamlanacağını kaydetti.

Binada merkezi sterilizasyon sistemi bulunacağını ifade eden Dr. Zungur, “Ameliyat malzemesinin sterilizasyonu dışarı çıkmadan bina içinde yapılacak, ameliyat sırasında gerekli olabilecek malzemenin sağlanabilmesi için binanın bodrumunda depo bulunacak” dedi.

Zungur, bütün cerrahi branşların ameliyat odalarının yanı sıra yoğun bakım ünitelerinin de bu binada yer alacağına işaret ederek, “Hastanenin dışında ameliyat öncesi ve sonrası ihtiyaç duyulan tüm tıbbi malzemenin bulunacağı bina, destek üniteleriyle, havalandırmasıyla son derece modern şekilde inşa edilecek. 3 bin metrekarelik alana yapılacak olan bu kompleks, Türkiye'nin en büyük ameliyathane kompleksi olacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 7870 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim