• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

İzmir İl Sağlık Hakkı Meclisi Toplandı

İzmir İl Sağlık Hakkı Meclisi Toplandı
Küreselleşme sürecinin ülkemizde sağlık alanındaki yansıması olan Sağlıkta Dönüşüm Programı sağlık hizmetinin eşit, nitelikli, bütünsel olarak sunulabilmesini ...

1.Küreselleşme sürecinin ülkemizde sağlık alanındaki yansıması olan Sağlıkta Dönüşüm Programı sağlık hizmetinin eşit, nitelikli, bütünsel olarak sunulabilmesini olanaksız kılmaktadır.



2.Sağlıkta Dönüşüm Programı sağlık çalışanları açısından güvencesiz gelir, bağımsız-özerk çalışabilme hakkının yitirilmesi ve çalışma sürelerinin uzaması, şiddetle karşılaşma sıklığının artması gibi olumsuz sonuçlara yol açmıştır.

3.Sağlık Hakkı Meclisleri toplumsal düzeyde en temel haklarımızdan biri olan “sağlık hakkının” savunulabilmesi için çok önemli bir araçtır. Sağlık Hakkı Meclisleri toplumu oluşturan bileşenlerin ortak bir sorun çevresinde, söylem ve eylem birliği yapabilecekleri bir zemin oluşturmaktadır.

4.Topluma sağlığımızın neden ve nasıl tehdit altında olduğunu, sağlık hakkımızı neden savunmamız gerektiğini açık ve kolayca anlaşılabilir dil ve yöntemler kullanarak aktarılması gereklidir. Bu mücadele ancak birlikte çaba göstererek gerçekleştirilebilecektir. Bu nedenle Sağlık Hakkı Meclislerinin yerel ölçekte, daha küçük birimlerde de örgütlenmesi, Sağlıkta Dönüşüm Programının yol açtığı sorunların paydaşlar ve geniş toplum kesimleri ile paylaşılabilmesi için çaba gösterilmelidir.

5.İzmir Sağlık Hakkı Meclisi her ay bir kez toplanarak sağlıktaki yıkıma karşı duyarlılığı ve mücadeleyi sürdürme kararlılığını göstermelidir.

6.Sağlık Hakkı Meclisleri 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname başta olmak üzere sağlıkta dönüşüm programının araç ve stratejilerinin reddi, sağlık çalışanlarının özlük hakları, çalışma ortam ve koşullarında yaptığı yıkımın onarılması konusunda çaba göstermelidir.

7.Bu ülkenin milletvekilleri temsil ettikleri toplumdan farklı sağlık hizmeti almaktadırlar. Milletvekilleri GSS kapsamında değerlendirilmemişlerdir. Bu ülkede kamu adına yönetsel süreçleri yükümlenen muhtarlar, kamu hizmeti yaptığı halde sağlık güvencesi kapsamına alınmamaktadırlar. Sağlık Hakkı Meclisi, bu denli açık eşitsizliklerin olduğu bir sağlık sistemini reddetmekte ve ivedilikle kamu yararına önlemler alınmasını istemektedir.

İzmir Sağlık Hakkı Meclisi bileşenleri olarak, yukarıda belirtilen gerekçelerle sağlık hakkımızın savunulması için kararlı olduğunu kamuoyuna duyururuz.

İzmir Tabip Odası

Bu haber toplam 3568 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim