• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

İzmir TTB'den sert uyarı: "TTB'yi güçsüzleştiriyorsunuz!"

İzmir TTB'den sert uyarı: "TTB'yi güçsüzleştiriyorsunuz!"
İzmir Tabip Odası, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'ni açlık grevindeki tutuklu ve hükümlüler konusundaki tavrı, 19 Mayıs, 29 Ekim ve 10 Kasım eylemlerindeki sessizliği nedeniyle eleştirdi.

İzmir Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulunun, Türk Tabipler Birliği'ne (TTB) yönelttiği eleştirileri internet sitesinde yer aldı.

İzmirli hekimler, hekimlik meslek ilkeleri ve insanlık evrensel değerleri zemininde açlık grevinde bulunan kişilerin sağlık sorunlarına eğilmenin ve üzerlerine düşeni yapmanın görevleri olduğunu belirttiler. "Ancak, hekimlik meslek ilkeleri ve insanlık evrensel değerleri zemininde açlık grevinde bulunan kişilerin sağlık sorunlarına eğilmek ile açlık grevinde bulunan kişilerin taleplerine sahip çıkmak farklı konulardır." denilen açıklamada, PKK'nın taleplerine taraf olunduğu ifade edildi.

'Meslek örgütleri gösterilenin ötesini görebilmeli'

"AKP, 'biz verdik', PKK, 'biz verdirdik' çabası içindedir, bir ön alma yarışı görülmektedir." denilen bildiriye şöyle devam edildi: "Eyalet yasası toz duman ortamında geçti. Dikkat edilmelidir ki, oluşturulan toz duman ortamında AKP hükümeti ülkemizi bölünmeye götürecek ve 'eyaletler yasası' diye anılan bütünşehir/ büyükşehir yasasını TBMM gündemine getirmiş ve yasalaştırmıştır. Meslek örgütü yöneticilerinin görevi, görünenin ötesini de görmek, göstermek ve buna göre bir tutum almaktır." Yansız gibi görünmemenin ve açık tutum almamanın da, aslında bir tutum almak olduğunun vurgulandığı bildiride TTB'nin 19 Mayıs, 29 Ekim ve son plarak 10 Kasım'da aldığı "yansız" tutumunda böyle olduğu ifade edildi. İTO, TTB eleştirilerini Ulusal konularda duyarsız kalıp, web sayfalarınızda bir satır olsun yer vermezken; günlerdir en üst düzeyde sürdürdüğünüz açlık grevleri konusundaki 'duyarlılığınız' ve 'eylemleriniz'in hekim topluluğu tarafından nasıl algılandığını değerlendirmenizi öneriyoruz." sözleriyle sürdürdü.

TTB'ye açık çağrı

İTO, bildirisinde TTB'ye şu açık çağnda bulundu: "Meslek örgütümüz yöneticileri olarak bu tutumunuzu devam ettirdikçe, meslek örgütü güçsüzleşmeye ve geniş hekim topluluğundan uzaklaşmaya devam edecektir. Sizlerin bu yaklaşımı sadece TTB Merkez Konseyi'ne değil, tüm odalara mal edilmektedir. Hekimleri tabip odalarından da uzaklaştırmaktadır. Olumsuz tutumlarınızı tekrar değerlendirmenizi, hekimlerin büyük çoğunluğunun duyarlılıklarına ve görüşlerine de hürmet etmenizi diliyoruz."

İzmir Aydınlık

Bu haber toplam 1783 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim