• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

İzmir'de sağlığın başında iki kadın yönetici

İzmir'de sağlığın başında iki kadın yönetici
İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün tepesindeki iki kadın yönetici başarılarıyla dikkati çekiyor

İzmir'deki iki önemli sağlık kurumunun da başında bulunan kadın yöneticiler, başarılarıyla dikkati çekiyor. İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün tepesindeki iki kadın yönetici, kent sağlığına "kadın eli" değdirmeye hazırlanıyor.

Türkiye'deki sayılı kadın sağlık müdürlerinden Ayhan İzzettinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki iki önemli sağlık kurumunun başında kadın yöneticinin bulunmasının gurur verici olduğunu belirtti.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü görevine atanan Bediha Türkyılmaz ile yıllarca çalıştıklarını, ortak projelerde yer aldıklarını anlatan İzzettinoğlu, "Müdürlüğümüzde 5 şubenin başında da kadın yönetici var. İki önemli sağlık kurumunda da kadın yöneticiler müdür olarak görev yapıyor. Her yere bayan eli değmeli" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü döneminde yardımcılığını yaptığı Bediha Türkyılmaz'ın milletvekili adaylığı için görevinden ayrılmasıyla bu göreve getirilen İzzettinoğlu, şöyle konuştu:

"Biz yola Bediha hanımla Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çıkmıştık. Sonra İl Sağlık Müdürlüğü'nde beraber çalıştık. Aynı ekipten iki eski arkadaş şimdi farklı kurumun başında hizmet veriyor. İkisi de birbirini iyi anlayan, iyi iletişim kuran kişiler. Bu bizim için büyük bir avantaj. Ortak yönlerimiz çok. Farklı kurumlarda ortak projelere imza atacağız. İki kurum işbirliği yaparak güzel projelerle İzmir'e hizmet vereceğiz. Her kurumda bayan yönetici olmalı, her yere bayan eli değmeli."

-"Kadın yönetici olmak daha büyük sorumluluk"-

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz ise kadın yönetici olmanın daha büyük bir sorumluluk gerektirdiğini vurguladı.

Daha önce Kırıkkale ve İzmir sağlık müdürlüklerini yapan Türkyılmaz, kadınların anne olmanın becerisiyle aynı anda 3-5 işi bir arada yapabilme kabiliyeti kazandığını, hem il sağlık hem de kendi kurumunun başında iki kadın yöneticinin bulunmasının önemli olduğunu ifade etti.

Türkyılmaz, "Hem il sağlık hem de halk sağlığı müdürlüğünün ortak yürütebileceği projeler çok fazla. Her iki kurumun başında da kadın olmasının çok büyük faydasının olacağına inanıyorum. Sağlık müdürlüğümüzün ve diğer kurumların işbirliğiyle çeşitli projeler hazırlayıp İzmirli hemşehrilerimizin sağlığı için çalışacağız" dedi.

Bu haber toplam 3767 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim