• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

İzmir'i sağlık kenti yapacak Yarımada Projesi başlıyor

İzmir'i sağlık kenti yapacak Yarımada Projesi başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Yarımadası'nı yeni yatırımcılara hazırlamak için fikir yarışması düzenledi. İzmir'in gelişimini tetikleyecek proje, Yarımada üzerinde yer alan Güzelbahçe, Urla, Seferihisar, Karaburun ve Çeşme ilçelerini kapsayacak. Ulus

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Yarımadası'nı yeni yatırımcılara hazırlamak için fikir yarışması düzenledi. İzmir'in gelişimini tetikleyecek proje, Yarımada üzerinde yer alan Güzelbahçe, Urla, Seferihisar, Karaburun ve Çeşme ilçelerini kapsayacak. Ulusal boyuttaki fikir yarışmasının birincilik ödülü 100 bin YTL olarak belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Proje ile hedefimiz, yatırımcıları İzmir'e çekmek" dedi.

İzmir Metropolitan Alanı'nın Batı bölgesini oluşturan Urla-Çeşme-Karaburun Yarımadası'nda, bütüncül bir yaklaşımla doğal, kültürel değerleri yaşatarak korumayı ve Yarımada'nın potansiyel değerlerini geliştirerek yerel kalkınmayı hedef alan fikir yarışmasında, proje teslimi için son tarih 18 Kasım 2008. Yarışmanın ikincilik ödülü 50 bin YTL, üçüncülük ödülü 25 bin YTL, 5 adet verilecek olan mansiyon ödülleri ise, 10 biner YTL olarak belirlendi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2006-2017 yıllarını içine alan stratejik planına göre, Çeşme Yarımadası, jeotermal gibi alternatif enerji kaynaklarına dayalı enerji, tarım ve turizm bölgesi olarak organize edilecek. Tarihi yapılar korunarak turizm potansiyeli artırılacağı gibi, jeotermal kaynaklara dayalı tesislerle yöre sağlık turizm merkezi yapılacak. Fuar ve kongre merkezleri, yat limanları da bölgede planlanan projeler arasında. Urla'da kurulması planlanan teknoloji geliştirme bölgesi ise Yarımada'yı yabancı yatırımcılar için cazip hale getirecek.
 
İzmir Yarımada ile kalkınır
Yarımada'nın kalkınmasının İzmir'in kalkınmasıyla eşdeğer olduğunu dile getiren Aziz Kocaoğlu, "Kente yatırım çekmek, bu kenti sağlıklı olarak planlamak için projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yarımada'nın gelişmesine olanak sağlayacak projeyi, ortak akılla elde etmek için açtığımız ulusal fikir yarışmasına çok değerli projelerin katılımcı olacağına inanıyoruz. Jürinin yapacağı değerlendirme sonucu, 5 Aralık 2008'de sonuçları açıklayacağız" diye konuştu.
 
Bireysel başvuru kabul edilmeyecek

Bireysel başvuruların kabul edilmeyeceği Yarımada Yarışması'nda, ilgili uzmanlıklardan oluşan her ekipte en az birer kişi olmak üzere şehir ve bölge plancısı, mimar, peyzaj mimarı ve ziraat mühendisi olması şartı aranıyor. Proje gruplarında danışmanlar da yer alabilecek. Yarışmanın sonuçlarının açıklanmasının ardından, ödüle ve sergiye hak kazanan projeler, 20 Aralık'da Kültürpark'ta açılacak sergiyle İzmirliler'le paylaşılacak.

Bu haber toplam 1636 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim